Criatures 13/11/2014

Motxilles lectores

2 min

Des que la meva filla feia P3, sempre que podem, anem a l'Hora del Conte que organitza la biblioteca del poble un divendres de cada mes. Ella s'ho passa molt bé i penso que és una bona oportunitat per conèixer noves històries i gaudir de la lectura en comunitat. Cada vegada en surt molt contenta i l'any vinent, el meu fill començarà també a poder-hi anar.

La novetat d'aquest any, que ja fa P5, és que a l'Hora del Conte del mes passat van repartir una motxilla lectora per a cada nen. És una iniciativa que ha començat la biblioteca fa pocs mesos, i que ja fan molts altres centres i escoles. Es tracta d'una motxilla on hi ha cinc llibres, entre contes i revistes. La meva filla va arribar a casa ben contenta i li va agradar molt anar mirant tots els llibres que hi tenia.

Foto: Biblioteca Marquès d'Olivart

Tot i que tenim molts llibres a casa, sempre és un plaer descobrir-ne de nous. I penso que és una bona opció per a que els nens s'acostumin a agafar llibres de la biblioteca, ja que a vegades al tenir tanta oferta no saben quin agafar.

La selecció que ens va tocar el primer dia va estar molt bé! El llibre que més li ha agradat, tant a ella com al seu germà, és "El petit castor", un conte d'un castor que està molt trist perquè no té cap amic i que, a ran de l'eco que provoca el seu plor, es decidirà a sortir del seu cau per a intentar trobar-ne.

Un altre dels llibres que li ah agradat molt és "L'arbre de nadal torna al bosc". És el primer cop que ha llegit un conte d'aquest format, pensat ja per nens a partir de 5 anys, i li ha agradat molt. Segurament que a partir d'ara ja n'agafarem més d'aquests! En fi, que estem encantats amb aquesta iniciativa i esperem demà a veure quins nous llibres ens arriben dins de la motxilla!

stats