Aprenent a ser mare

Mariona Visa

Advertència no obris aquest llibre!

Advertència no obris aquest llibre, Ed. Joventut

 

Aquest és un llibre interactiu, d'Adam Lehrhaupt i il.lustrat per Matthew Forsythe, que va publicar l'editorial Joventut el 2013.

El títol i les il.lustracions de la primera pàgina avisen que és millor no obrir mai el llibre, ja que el resultat pot ser perillós. Una advertència, és clar, que busca provocar l'efecte contrari. Les següents pàgines mostren senyals de perill i de prohibició, i intenten dissuadir de seguir la lectura (serveix també, per tant, per ensenyar-los-hi el significat d'alguns senyals de trànsit). A mesura que el nen no fa cas dels repetits avisos, apareixen diferents animals que sembren el caos dins del llibre. Al final, la solució per a reestablir l'ordre dependrà de l'ajuda del mateix lector.

L'he trobat molt original, no defrauden les conseqüències de no fer cas a l'alerta d'abandonar la lectura, i agradarà als nens a partir d'uns 5 o 6 anys, ja que seguiran divertits el joc de no fer cas a les ordres i de reestablir després la normalitat de nou. També penso que el gaudiran més si són ells sols els que el llegeixen, ja que la sensació que tindran de cert perill serà més gran. La lletra és d'impremta, alternada amb algunes majúscules.

Un llibre divertit i ben trobat, que provoca als nens les ganes de llegir-lo, i això ja és molt!

Advertència no obris aquest llibre, Ed. Joventut 

Advertència no obris aquest llibre, Ed. Joventut