L'AGENDA DEL CRIATURES
ARA BALEARS

Família, què podem fer?

Vols promocionar el teu esdeveniment a l’agenda del Criatures? Aquest és el correu per a les activitats dels més petits: agendacriatures@arabalears.cat

Dissabte, 10 de desembre

Fes el teu Nadal. La plaça d’Espanya de Llucmajor es convertirà en l’escenari d’un taller en què els més petits podran aprendre a confeccionar ornaments nadalencs amb materials reciclats. A més, hi haurà una xocolatada per als participants i s’hi instal·larà una paradeta de productes de comerç just. Tot plegat serà amenitzat per Hattori Hanzo i organitzat per Shikamoo. Serà de les 11 a les 13 h.

‘Tens un monstre?’. L’auditori de Sa Màniga, a Cala Millor, alça el teló per oferir un projecte que explora les pors i les inquietuds més profundes. La por i les seves amigues, les pors, tan quotidianes, irracionals, petites, terribles. Corcada Teatre proposa un espectacle per als més petits en el qual la participació dels majors serà clau. Es tracta d’una obra arriscada i de format innovador que atreu i espanta amb la mateixa intensitat. Serà a les 18 h. A partir de sis anys. 6 euros.

‘Quina pescada!’. El teatre Catalina Valls de Palma acull dissabte i diumenge aquesta obra de pallassos, plena de detalls escènics i concebuda per entretenir tota la família. “Ens calen mans per agafar tant de peix”, diuen els dos protagonistes d’aquest espectacle trepidant i ple d’imaginació. Serà a les 18 h (dissabte) i a les 12 h (diumenge). De 5 a 10 €.

‘Pianissimo Circus’. El CaixaFòrum de Palma presenta aquest divertit espectacle circense, a càrrec de la companyia Cirquet Confetti i format per dos pallassos i un formidable piano de coa. A més, hi intervindran el mestre Frans i Serafina. Plegats, oferiran un divertit concert per a tots els públics, a cavall entre l’espectacle musical i el del circ, en què cada actuació pren, com a punt de partida, una peça interpretada pels protagonistes de l’espectacle. Serà a les 11.30 i a les 18 h. A partir de 3 anys. 6 euros.

Gaudeix amb els Spaghetti. Lloret de Vistalegre es convertirà en l’escenari privilegiat d’un espectacle de carrer en què no faltarà absolutament res. La bauxa hi està assegurada amb tota mena d’actuacions musicals en directe, cançons, jocs i diversos actes orientats al públic familiar. Serà a les 17 h. Gratuït.

Cap nin sense jugueta. Alaró organitza aquest activitat per afavorir la recollida de juguetes per a nins amb pocs recursos. Les juguetes noves sense estrenar es destinaran als Serveis Socials d’Alaró, a Càritas i a altres entitats. Aquells que hi participin de manera altruista rebran un obsequi de l’empresa Quely, que col·labora amb aquesta bona causa. Serà de les 9.30 a la 13 h.

‘Queixalades de verd’. Can Lluís, a Pina, acull aquest contacontes per promoure una alimentació sana a partir d’una de les dietes més importants del món, la dieta mediterrània. Anirà a càrrec de Francesca Vadell i Maria Bauçà Amengual. Serà a les 18 h. A partir de 4 anys. Gratuït.

‘Contes nadalencs’. S’Altra Senalla, a Palma, organitza aquest contacontes, que anirà acompanyat d’un taller de manualitats nadalenques amb materials reciclats. Serà a les 11 h.

L’estrella de Nadal i l’observació astronòmica del cel. El centre d’educació ambiental de Binifaldó organitza una activitat didàctica i amena al voltant de la ciència astronòmica. En un to explicatiu i pedagògic, es farà una anàlisi científica de l’estrella de Nadal, que guià els Reis Mags de l’Orient, i s’abordaran les diverses teories que n’ha generat l’origen. A continuació, tindrà lloc una sessió pràctica d’astronomia que permetrà al públic familiar observar el cosmos. Serà de 18 a 20 h i de 22.30 a 23.30 h. Gratuït.

Postal de Nadal. L’Abacus de Palma organitza aquest taller creatiu per a nins de 3 a 12 anys. Serà a les 12 h. Gratuït.

Diumenge, 11 de desembre

‘Angus’. La Sala Delirious de Palma acull aquest espectacle de ‘clown’ gestual a càrrec de la companyia Tiramillas. Un únic personatge immers en un món que gira i gira sense aturador ni control, però d’on sobresurt la força incontrovertible de l’amor, l’única cosa que dóna un veritable sentit a aquest estat caòtic. Serà a partir de les 18 h. 5 euros.

‘El cas dels tres porquets’. La Casa del Poble d’Esporles serà l’escenari d’aquesta formidable òpera per a tots els públics. L’espectacle, que inclou la interpretació d’àries de Mozart, és una reinterpretació de la clàssica història dels tres porquets. En aquesta ocasió, tres detectius decideixen investigar la veritat sobre el conte per demostrar la innocència del llop i poder-se fer rics i famosos. Per a infants de 5 a 10 anys. Serà a les 17 h. 8 €.

‘Tarzan’. El Teatre de Felanitx fa pujar a l’escenari el musical de Rafel Brunet. Es tracta d’un espectacle multidisciplinari que utilitza l’humor, el ball i les cançons per aconseguir que el públic de totes les edats entri en contacte amb el llegendari home de la selva i amb totes les criatures que l’envolten. Una obra ideal per gaudir de valent, però també per pensar. Serà a les 18 h.

Taller de Circ. A la plaça d’Orient de Capdepera es podrà participar en aquest taller de circ i de jocs d’habilitats. Serà a partir de les 10.30 h. Gratuït.

‘Vincles’. La plaça d’Orient de Capdepera acollirà aquest espectacle del conegut Circ Bover. A partir de la canya de bambú, la companyia elabora un xou ple de dinamisme i elegància, i que transmet tota la sofisticada i complexa tècnica de les arts circenses. Vincles va rebre el premi al millor espectacle de carrer FETEN 2016. Serà a les 16 hores. Gratuït.

‘La vertadera història d’en Pere Pocapor’. La localitat de Banyalbufar organitza a les Escoles aquest sorprenent espectacle de titelles, objectes i màscares pensat per a tota la família. Anirà a càrrec de Disset Teatre. Serà a les 17 h. Gratuït.

Dilluns, 12 de desembre

‘Babuixka’. Aquest acte tindrà lloc a la Biblioteca de Manacor i anirà a càrrec de Margalida Amengual. Hi haurà un berenar per a tots els assistents amb productes de S’Altra Senalla. Per a infants a partir de 3 anys. Serà a partir de les 18 hores.

Dimecres, 14 de desembre

‘El món màgic dels bolets del bosc’. La Fàbrica Ramis d’Inca acull un nou taller de ciència per a tota la família. Es tracta d’una activitat divertida i alhora pedagògica al voltant dels fongs que es poden trobar quan es va al bosc. El taller és a càrrec Carol Constantino, biòloga, gerent del Museu de Ciències Naturals de les Balears i membre de la secció de Micologia d’aquesta mateixa institució. Serà a les 19.15 h.

‘Olives per somiar’. La Biblioteca de Can Sales, de la localitat de Palma, organitza un nou contacontes, a càrrec de la Fada Despistada. Per a infants de 3 a 9 anys. Serà a les 18 h.

‘Contes de l’univers’. El Casal Pere Capellà d’Algaida acull aqueta sessió de contacontes, a càrrec de La Fornal d’Espectacles. Serà a les 17.30 h.

Dijous, 15 de desembre

‘Tinta Tòxica’. Una estranya i desconeguda epidèmia ataca les persones que entren en contacte amb els llibres. La malaltia s’ha anat escampant per les biblioteques. Arran d’aquesta estranya circumstància, dos científics volen esbrinar-ne l’origen per trobar-hi una solució. L’acte anirà a càrrec de Joan M. Pascual i tindrà lloc a la Biblioteca de Cala Rajada a les 19 h. Gratuït.

Divendres, 16 de desembre

Mostra escolar de nadales. L’Auditori d’Alcúdia apuja el teló per als petits cantaires alcudiencs. Al llarg de tot el matí, els alumnes de diferents edats de les escoles de la Porta des Moll i de Nostra Senyora de la Consolació oferiran un repertori de cançons nadalenques amb motiu de l’arribada de les festes. Serà a partir de les 9.30 h.