El teatre familiar es recupera de la pandèmia

Malgrat els indicis de millora, continua per sota de les xifres precovid

Més de 43.200 persones han gaudit del teatre familiar en els prop de 300 espectacles que la Fundació Xarxa ha programat arreu de Catalunya al llarg del 2021. Unes xifres que superen les de l’any anterior, però que se situen encara per sota de les habituals abans del covid. El sector cultural es recupera gradualment dels efectes de la pandèmia després d’un 2021 que ha continuat marcat per les restriccions i les limitacions d’aforament. Malgrat tot, els grups Xarxa Local que integren la Fundació Xarxa només han cancel·lat tretze dels espectacles programats ­–l’any 2020 se n’havien anul·lat 122– i ha optat per reprogramar totes les funcions possibles. 

L’entitat, que fa més de vint-i-cinc anys que programa teatre familiar de manera estable a tot Catalunya, ha presentat els resultats de la temporada conscient que “encara no s'ha tornat a la normalitat i no cal confiar-se”, segons afirma el president de la fundació, Lluís Hereu. Malgrat tot, ha manifestat que des de la fundació es mantenen optimistes i que creuen que, després de l’aixecada de les restriccions, “el 2022 es podrà tornar a omplir de cultura els teatres, les places i els carrers”.   

Cargando
No hay anuncios

Garantir el futur del sector, una prioritat

Les companyies artístiques i els professionals del sector han viscut els últims mesos una situació especialment vulnerable. Amb la voluntat de garantir el futur d’aquests professionals i empreses, la fundació ha treballat per continuar programant i mantenint viva la roda de la cultura. Durant l’últim any, més d’un centenar de companyies han passat pels escenaris de la cinquantena de municipis en què la Xarxa és present. 

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a l’oferta cultural, també s’ha procurat apostar per la diversificació amb propostes d’arts escèniques diferents. El teatre, els titelles, els musicals, els pallassos, la màgia i el circ han estat les categories més representades als seus escenaris. 

Un públic més infantil i menys freqüència dels joves

La fundació, que ha complert recentment el vint-i-cinquè aniversari, destaca l’evolució del sector i, molt especialment, del seu públic al llarg d’aquestes dues dècades. Des de l’entitat remarquen que en els últims anys han detectat més freqüència del públic infantil, mentre que els espectadors joves han disminuït. “Cada vegada veiem més cotxets a les grades, mentre que els nens i nenes a partir de 10 anys són cada cop menys assidus”, reitera Lluís Hereu. 

Cargando
No hay anuncios

Per a Hereu, és essencial que les administracions públiques facin una aposta clara per la cultura, garantint que també els joves tinguin una oferta variada d’espectacles que puguin ser del seu interès i que els portin al teatre.