Contacontes als museus

Comença el cicle de videocontes 'Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones'

A.f.
i A.f.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu del Disseny de Barcelona, els Museus d’Esplugues de Llobregat, la Fundació Joan Miró i el Museu d’Història de Catalunya s'han unit per oferir de manera virtual el cicle de contesPetites històries, grans dones. La proposta s’emmarca en l’oferta cultural amb motiu del Dia Internacional dels Museus, dedicada aquest any a Museus per la igualtat. Diversitat i inclusió.

Cargando
No hay anuncios

Inicialment programada com una activitat presencial a cadascun dels museus, el tancament dels equipaments pel covid-19 ha traslladat la iniciativa a internet. Entre el 23 i el 31 de maig, cada dia, a partir de les 12.00 h, s’oferirà per YouTube un nou videoconte. A més, els vídeos quedaran disponibles de manera permanent en aquest nou canal adreçat als infants. Les narracions tenen com a protagonistes dones vinculades a la història, col·leccions o contingut de cada equipament i són totes de nova creació i escrites per Tramoia Serveis Culturals. Complementàriament als videocontes, i com una acció participativa a les xarxes socials, aquest cicle convida petits i grans a fer visibles les dones que han sigut o són un referent per a cadascú. A través del hashtag #PetiteshistoriesGransdones es proposa compartir a les xarxes socials dibuixos, vídeos, poemes, etc. com una manera d’homenatjar dones rellevants en l’art, la ciència o en qualsevol dels altres àmbits.

Cargando
No hay anuncios

Al Museu del Disseny, per exemple, el conte el dediquen a Carolina Montagne, una de les modistes més prestigioses del s. XIX i principis del XX a Catalunya i pionera del comerç del vestit de luxe i l'alta costura.

Aquí teniu el calendari de l’estrena dels vídeocontes al canal de YouTube:

Cargando
No hay anuncios
  • Dissabte 23 de maig, 12.00 h. Museu Nacional d’Art de Catalunya. Videoconte dedicat a la fotògrafa Colita, que ha realitzat nombroses fotografies a artistes i cantants catalans de la Nova Cançó, i és considerada una de les millors retratistes especialitzades en aquest gènere.
  • Diumenge 24 de maig, 12.00 h. Museu Marítim de Barcelona. Videoconte dedicat a Anne Bonny, la pirata que va atemorir moltes tripulacions al mar del Carib durant part del segle XVIII.
  • Dilluns 25 de maig, 12.00 h. Museu del Disseny. Videoconte dedicat a Carolina Montagne, una de les modistes més prestigioses del s. XIX i principis del XX a Catalunya i pionera del comerç del vestit de luxe.
  • Dimarts 26 de maig, 12.00 h. Museu Picasso. Videoconte dedicat a Gertrude Stein, escriptora i col·leccionista d’art modern.
  • Dimecres 27 de maig, 12.00 h. Fundació Joan Miró. Videoconte dedicat a Nalini Malani, artista de l’Índia, premi Joan Miró 2019, que presentarà l’exposició No em sents a la Fundació.
  • Dijous 28 de maig, 12.00 h. Museus d’Esplugues de Llobregat. Videoconte dedicat a la ceramista Angelina Alós.
  • Divendres 29 de maig, 12.00 h. Museu d’Arqueologia de Catalunya. Videoconte dedicat a l’arqueòloga Adela Ramon Lligué.
  • Dissabte 30 de maig, 12.00 h. Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Videoconte dedicat a la canadenca Biruté Galdikas, l’experta més important en el comportament dels orangutans.
  • Diumenge 31 de maig, 12.00 h. Museu d’Història de Catalunya. Videoconte dedicat a Roser Rosés, que va ser enviada a l'URSS quan tenia 12 anys per allunyar-la de la Guerra Civil però hi va trobar les misèries de l’exili i la duresa de la II Guerra Mundial.