Què farem avui?

Girafes passejant per Barcelona o convertir-se en 'foley': cinc propostes per fer en família

El crític Toni de la Torre també ens proposa un espectacle per celebrar Sant Jordi i un nou videojoc

4 min
Girafes

BarcelonaEl crític Toni de la Torre ens proposa cinc plans familiars per fer els dies vinents. Un espectacle per anar a veure per Sant Jordi, unes curioses girafes que volten per Barcelona i un nou videojoc, entre les propostes.

1.
Celebrem el dia de Sant Jordi

Amb un espectacle de titelles protagonitzat per un drac

El drac màgic

Segur que ja esteu pensant quin llibre us firareu per Sant Jordi i teniu previst passar el dia anant de parada a parada, coneixent autors i gaudint d’una de les diades més especials. Podeu anar-vos preparant per a la jornada amb un espectacle per a la primera infància que té com a protagonista, el drac, que sovint és el secundari de luxe de la llegenda de Sant Jordi. Tothom es fixa en el cavaller i la princesa, però que no es mereix també el drac ser el protagonista de la història? L’espectacle es diu El drac màgic i el podreu veure aquest cap de setmana a La Puntual. Està basat en contes i cançons populars, que prenen vida dalt de l’escenari amb titelles i música en directe. El drac està ben acompanyat d’altres animals com la granota, el cucut, el conill, el mussol o la gallina. Utilitzant sonalls, reclams i altres objectes sonors, els artistes de la companyia Pam i Pipa aconsegueixen fer-los parlar, encisant la mainada. És un espectacle de petit format que fa anys que té molt d’èxit perquè aconsegueix captar l’atenció i estimular de forma delicada el públic més petit. És dirigit a criatures des dels primers mesos fins als tres anys.

2
Atrapeu aquestes girafes!

Una festa al Jardi Botànic amb unes protagonistes singulars


Una festa al Jardi Botànic amb unes protagonistes singulars

Si veieu pel carrer unes girafes no cal que us fregueu els ulls. No esteu veient visions. És molt probable que siguin les girafes trapelles de la companyia Xirriquiteula, que són molt curioses i els agrada ficar el nas per tot arreu i descobrir món. Els agrada tant, que aquest espectacle ha girat arreu del món. Ara han tornat a casa i aquest diumenge les trobareu en un espai que segur que els agrada molt, el Jardí Botànic, per participar en la festa del 25è aniversari d’aquests jardins barcelonins. Podreu saludar-les i acariciar-les, però aneu amb compte que són molt juganeres i els agrada gastar bromes. L’espectacle Girafes és l’activitat més destacada d’una jornada de portes obertes al Jardí Botànic que és plena de propostes, com ara la creació d’una catifa floral, la plantada d’un arbre, un contacontes, un joc de pistes i diferents tallers que combinen natura i creació. Hi haurà activitats familiars durant tot el dia, i a la tarda s’hi ha programat les activitats més dirigides per al públic adult, com un monòleg de Godai Garcia o el concert de Magalí Gatzira.

3
Una aventura diminuta

Un videojoc d’aventures amb uns protagonistes minúsculs


Una aventura diminuta

Imagineu que, d’un dia per l’altre, us empetitiu fins a convertir-vos en éssers diminuts. Això és el que els passa als protagonistes del videojoc Grounded, un adolescent que de cop i volta es troba que amb prou feines té cinc centímetres d’alçada. Amb aquesta mida s’adona que el pati que hi ha darrere de casa seva és un no parar de perills. Els insectes en els quals abans ni tan sols es fixava, ara són potencials depredadors. Sortir d’aquest jardí serà el primer objectiu del videojoc, que aquesta setmana surt per a la Switch després de tenir èxit en altres plataformes. La consola de Nintendo, que es caracteritza per dirigir-se al públic familiar, és molt adequada per a aquest videojoc, que és molt emocionant i posa el protagonista i els seus amics en molts perills però sempre dins d’uns marges molt clars pel que fa al contingut, que no sobrepassen certes línies. De fet, Grounded està recomanat per a jugadors de 12 anys, la mateixa edat que els protagonistes, i posa èmfasi en la possibilitat de jugar cooperativament amb altres amics, de manera que el treball en equip és fonamental per superar el joc i recuperar la mida normal. Inspirat en pel·lícules com Estimada, he encongit el nen i amb ecos de sèries com Stranger Things, Grounded és un videojoc petit d’emocions fortes.

4
Els trucs del so del cinema

Un taller per petits cinèfils on s’ha de parar l’orella


Els trucs del so del cinema

Alguna vegada us heu preguntat com es fan tots els sons que sentim en una pel·lícula? Perquè, a més de les veus dels protagonistes, hi ha molts sons que són invisibles, però que al mateix temps són imprescindibles. Unes passes que s’apropen, una porta que es tanca, un cavall que arriba al galop, algú que es grata o una trompada. Com s’enregistren tots aquests sons per utilitzar-los a la pel·lícula? Els encarregats són els artistes foley, que inventen maneres extraordinàries de recrear aquests sons en estudis de gravació. Aquest cap de setmana al CaixaFòrum teniu l’oportunitat de convertir-vos en foley per un dia en un taller en què podreu descobrir, i crear, tota mena de sons que, si tanqueu els ulls, us semblarà que són molt reals. Després, un cop sigueu a casa, segur que se us acuden moltes maneres de recrear sons diferents a partir d’objectes quotidians i us convertiu en artistes foley que van posant la banda sonora de la vostra família. Clac! Pam! Nyèeec! El taller és dirigit a canalla amb curiositat pel món del cinema i es recomana a partir dels 6 anys.

5
Tres lladres i un lleó

Una pel·lícula sobre el valor de la bondat i la comunitat


Tres lladres i un lleó

Els tres protagonistes d’aquesta història són lladres. Però en realitat no volen ser-ho. Ser lladres fa que puguin viure una vida relativament fàcil, però també fa que visquin molt sols, ja que no es poden apropar a cap veí del poble on viuen perquè els tancarien a la presó. Secretament, el que voldrien és formar part de la vida del poble, com qualsevol altre. I no és sorprenent, perquè el dia a dia del poble de la pel·lícula Tres lladres i un lleó és idíl·lic. Tothom és amable els uns amb els altres, s’hi respira tranquil·litat, i a més s’arrenquen a cantar i ballar quan menys t’ho esperes. A partir d’aquesta premissa, aquesta comèdia musical ofereix una història sobre segones oportunitats que té moments molt divertits protagonitzats pels tres lladres maldestres i un fons que ens parla sobre la importància de ser bones persones. La pel·lícula està basada en un conte de Thorbjorn Egner, considerat un clàssic de la literatura infantil noruega, i té al darrere el mateix equip d’El bosc de Haquivaqui (també basada en un conte del mateix autor). Després de passar pel cinema, ha arribat a Filmin i està recomanada per criatures a partir dels sis anys.

Més propostes de plans i activitats

stats