5 espectacles (poc coneguts) per anar a veure en família aquest Nadal

Nadal és una època en què moltes famílies van al teatre. El crític Toni de la Torre ens proposa cinc espectacles més enllà dels èxits més coneguts que s’estrenen aquest hivern perquè tingueu temps d’agafar entrades i no els deixeu escapar

El conte de Nadal al Gran Teatre del Liceu
3 min
1.
'El conte de Nadal', de Charles Dickens

Una lectura musical del conte clàssic, l'11 de desembre al Gran Teatre del Liceu

El conte de Nadal de Charles Dickens

La història del garrepa Ebenezer Scrooge i el seu pobre treballador és el clàssic nadalenc per excel·lència, i des que Charles Dickens va publicar la seva novel·la se n’han fet centenars de versions. Tanmateix, la que prepara enguany el Liceu serà molt especial. Es tracta d’una lectura musical que n’ha fet Albert Guinovart i que compta com a principals protagonistes amb les veus del Cor Infantil Amics de la Unió, acompanyats per l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, que explicaran amb música la visita dels tres fantasmes que faran canviar Scrooge amb les seves visions. Al mateix temps, Borja González crearà il·lustracions de sorra sobre una taula de llum que projectarà les diferents escenes de la narració, complementant-se amb la música. El concert, recomanat a partir dels 8 anys, ens farà connectar amb l’esperit de Nadal.

2.
'Déjà vu'

Un espectacle de circ carregat d’humor a la sala petita del TNC.

Del 28 de desembre al 8 de gener

Dé jà Vu

El protagonista de Déjà vu és un somiador, i no ho pot evitar. El personatge és el protagonista d’un espectacle de circ de petit format que podem veure dins la programació del TNC Petit i que juga amb la desproporció de les mides per fer riure l'audiència i representar, alhora, els anhels d’un protagonista que tan aviat té somnis de grandesa com es veu empetitit per la realitat, que el fa tocar de peus a terra. L’espectacle transita en un territori entre la rutina diària i la fantasia, amb un personatge a qui se li enganxen els llençols i tot seguit cau del llit. La canalla riu amb les trompades i amb les bogeries d'algú capaç de menjar-se un paper i alhora es meravella amb la sensibilitat poètica amb què Manolo Alcántara ens parla dels anhels i les quimeres de l’existència humana i amb les quals tots, petits i grans, ens podem sentir reflectits. Déjà vu està recomanat per a nens a partir de 7 anys.

3.
'Hop! Històries d’objectes perduts'

Un espectacle sense paraules

Del 3 de desembre al 22 de gener al Teatre Romea

Hop!

Dos personatges es troben al mig de l’escenari i comencen a obrir caixes, on hi trobaran diferents objectes. En aparença són objectes comuns, però per a ells són la porta que els du a evocar records de la infantesa. Cada nou objecte de Hop! és una oportunitat per als dos intèrprets, Queralt Albinyana i Jordi Llordella, de transmetre emocions pròpies de la infantesa: el sentit de la meravella, el descobriment de coses noves, l’alegria de trobar un amic, la felicitat de compartir el que ens agrada, la primera pèrdua, etc., i al mateix temps transmetre-les de formes diferents, utilitzant tots els sentits. Llums, sons, moviment i poesia es combinen en un espectacle molt emocionant que captarà l’atenció també dels més petits de la família. Està recomanat a partir dels 2 anys i és un viatge que trobareu a la programació del Petit Romea.

4.
'Artaban'

Una obra de teatre musical sobre el quart Rei d’Orient.

Els 27, 28, 29, 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener al Sant Andreu Teatre

Artaban

El neguit que tots hem experimentat la nit de Reis és el punt de partida del musical Artaban, la proposta teatral més tradicional de la nostra selecció. Es tracta d’un musical en què als tres nens protagonistes els costa dormir sabent que els Reis d’Orient arribaran durant la nit. Així, decideixen explicar una història: la del quart rei, Artaban, que segueix l’Estel de Betlem com els altres però es queda enrere perquè s’atura a ajudar diferents personatges. Els nens acompanyaran el personatge en la seva aventura, que aquesta adaptació fa servir per incloure reflexions relacionades amb temes com el fet de sentir-se diferent o la necessitat de respectar els altres, al mateix temps que enlluerna amb una posada en escena plena de colors i cançons amb molta energia. Artaban comença a ser un clàssic familiar de les vacances de Nadal.

5.
'Momo '

Una adaptació teatral de la màgica novel·la de Michael Ende.

El 6 de desembre al Temporada Alta 

Momo

No arribeu a tot? Nosaltres tampoc! La sensació de no tenir temps per a res i anar sempre com si visquéssim en una cursa d’obstacles és molt comuna entre mares i pares actualment. Potser fora bo recuperar el missatge sobre el temps que Michael Ende ens va deixar a Momo. Aquesta és la intenció d’aquesta obra de teatre, una adaptació lliure de la novel·la de l’autor alemany, que fa que els espectadors entrin literalment en un jardí que té forma circular, on descobrirem la història d’una nena que s’enfrontarà a uns personatges grisos que pretenen que deixem de fer tot el que ells consideren que és una pèrdua de temps però que resulta que és el que ens fa feliços. L’espectacle es podrà veure al Festival Temporada Alta el 6 de desembre. Però si quan llegiu això ja no queden entrades, no desespereu. Que ja hem dit que no es pot arribar a tot. I a més també podeu agafar entrades per a Momo per al 2023 al TNC.

stats