Criatures 30/06/2012

Tasca educativa

1 min

Segons Quim Rutllant, activista cultural i realitzador del programa Mans , de Catalunya Ràdio (www.catradio.cat/programa/548), els castells són una activitat que forma part del teixit associatiu d'una població i, per tant, per a la canalla és una bona oportunitat socialitzadora. I una bona manera d'integrar-se a la seva localitat.

A més, fent castells, entren en joc molts valors. Els bàsics són la cooperació i l'esforç físic. Per als més petits, els va bé per al seu desenvolupament psicomotriu. De fet, físicament, és tan bo com anar a fer atletisme.

Per la seva banda, Joan Beumala, periodista casteller, copresentador del programa 3 rondes (www.catradio.cat/ programa/850/3-Rondes), de Catalunya Ràdio, destaca més valors vinculats al món casteller. Explica que "en un món tan globalitzat en què els referents culturals acostumen a venir de fora, està bé que els infants tinguin un contacte amb el seu món més proper". I afegeix: "Els estem fent conèixer els valors indentitaris del nostre país".

stats