JAUME CELA & JULI PALOU

Elionor, la nena que podria ser reina

Parlem avui d’una nena que es diu Elionor i que pot acabar sent reina d’Espanya. Pensem que aquesta nena tindrà les necessitats més bàsiques cobertes, no com moltes altres criatures. La nena Elionor tindrà vacances pagades, joguines de tota mena i vestits per triar i per remenar.

Volem suposar també que tindrà altres necessitats cobertes i molt més importants que algunes de les materials. Uns pares que vetllaran per ella, que li explicaran contes a l’hora d’anar a dormir, que li cantaran cançons i que jugaran amb ella a tocar i parar. I també rebrà algun avís quan faci una malifeta.

També és una nena

La nena Elionor és princesa perquè el seu avi ha decidit abdicar, perquè el seu pare ha decidit ser rei i la seva mare va decidir deixar de ser periodista per casar-se amb un príncep, i ara serà reina. Desconeixem què li hauran explicat a la seva filla. Però nosaltres sabem dues coses que haurien d’alertar el mateix síndic responsable de la defensa dels drets dels infants.

Diuen sobre la nena Elionor -que abans de qualsevol altra consideració és una nena amb uns drets- que tindrà presència oficial. Sona horrorós. Això vol dir que haurà d’aprendre a estar dreta i quieta, reprimir alguns instints i que estarà apartada del seus potencials companys de joc.

I encara més preocupant. Llegim que rebrà instrucció militar. Per què militar i no farmacèutica, per exemple? Nosaltres aconsellaríem als seus pares que facin com els de Montaigne, que l’enviïn durant uns anys a viure amb la gent del poble, per saber com és la gent de veritat.