27/10/2012

Promocions per a separats

2 min

Hi ha cines que ofereixen un pack família amb descomptes per als nens acompanyats per dos adults. Trobo que és bona idea. Me'n vaig cap al cinema i busco algú que també vagi amb nens i que, per tant, pugui estar interessat en el descompte. Veig un paio que fa cua amb dues criatures. Li pregunto si està al corrent de l'oferta i li proposo que comprem les entrades junts: els nens pagaran poc més de la meitat i amb els euros que ens estalviarem podrem comprar les crispetes. El paio està encantat. La noia de la taquilla ens diu que no, que el descompte no és per a grups d'amics. Li dic que no ho ha entès: som una família! Que no ens veu? Dos adults i quatre nens maquíssims. Què passa, hi té algun problema? Ja fa uns quants anys que l'Ajuntament casa parelles de persones sense que el sexe sigui cap impediment. La noia parla breument amb la col·lega que té al costat, fa una ganyota i ens dóna les entrades amb un somriure amable. Expliquem als nens el que ha passat i l'anècdota és gairebé millor que la pel·lícula.

Cada cas és un món

Vuit dies després repeteixo la història, i aquest cop l'adult que em trobo sense parella, fent cua amb tres criatures, és una dona. Li faig la proposta i em diu que no està separada, que simplement el seu marit no els ha pogut acompanyar, i que ho sent molt però troba una mica estrany que entrem tots sis junts al cinema, a vostè no el conec de res. Li dic que només estarem junts en el moment de comprar les entrades. Després cadascú que faci el que vulgui, i encara que seiem junts no ens veurà ningú, el cinema és a les fosques, i que de totes maneres s'asseurà al costat d'algú altre. Però se'm posa vermella i diu que no. Ella s'ho perd, són sis euros llençats. No hi fa res, li dic: ja trobaré alguna separada de veritat.

I, en efecte, ara arriba una dona amb dos nens, una mica atabalada. Li explico la idea, però es pensa que treballo per al cinema promocionant l'oferta i es posa a protestar perquè no hem pensat en els separats. S'allunya indignada. Ja estic a punt de comprar les entrades quan una separada maquíssima em proposa de comprar el pack . Fantàstic, li dic. I quina pel·lícula mirem? Els meus fills en proposen una. Els seus una altra. "Papa, no podem anar al cinema com la gent normal?", em diu la meva filla. I renunciem al descompte.

stats