MLA: premi a l’atreviment

Uns guardons que busquen incentivar l’ús de formats digitals

En el marc de l’It World Edu se celebra la tercera edició dels premis Mobile Learning Awards (MLA), amb l’objectiu d’incentivar l’ús dels formats digitals i audiovisuals en el sector educatiu. Els organitza la MWCapital Barcelona, com a part del programa mSchools, amb la col·laboració de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la GSMA. Aquest any als MLA hi haurà tres concursos, entre els quals hi ha una novetat, que fa referència a les aportacions al Mobile History Map.

Es tracta d’un projecte pioner amb el qual l’alumnat de primària, secundària i cicles formatius crea i geolocalitza continguts relatius a punts d’interès a prop del seu centre educatiu. Així, aquesta categoria dels MLA 2015 se centrarà a fomentar la georeferenciació d’elements patrimonials emblemàtics de Catalunya per part dels centres docents, mitjançant les tecnologies digitals i el programari específic d’aquest projecte.

A més del concurs del Mobile History Map, les altres dues categories dels MLA 2015 són les experiències educatives amb dispositius mòbils i les micronarracions audiovisuals. Entre els premis hi destaca una aula robòtica Lego WeDo Scratch, una impressora 3D, un Kano Kit (un dispositiu que consisteix a construir un ordinador propi i programar aplicacions informàtiques) i una visita guiada pel Mobile World Congress 2015, a més de molts altres guardons.

En l’edició anterior, el primer premi de la categoria d’experiències d’ús educatiu dels dispositius mòbils se’l va endur el projecte 7xTablet, de l’Escola Collaso i Gil de Barcelona. En la modalitat de micronarracions audiovisuals, el primer premi d’educació infantil i primària va ser per a l’Escola El Sagrer (Barcelona), i l’Institut Montgròs (Sant Pere de Ribes) va endur-se el guardó de la categoria d’educació secundària. En la modalitat de batxillerat va guanyar l’Institut Ramon Coll i Rodés (Lloret de Mar), i finalment en la categoria de formació professional, ensenyaments d’idiomes, artístics, esportius i educació d’adults, el guardó se’l va endur el Col·legi Montserrat (Sant Vicenç de Castellet).