B.V.

Juga amb el robot Codie!

El robot Codie ensenya als infants els principis bàsics de la programació i la codificació. A través de la seva aplicació per a smartphones, qualsevol criatura pot programar el seu primer robot en tan sols dos minuts. És una joguina amb un llenguatge sobre codificació i robòtica fet a mida per als més petits. L’objectiu no és que aprenguin a programar, sinó més aviat que a partir de jocs senzills i divertits es familiaritzin de mica en mica amb l’àmbit de la lògica, i que siguin capaços de resoldre petits problemes gràcies als seus propis mèrits.

A diferència d’altres plataformes similars com ara Kano, el robot Codie està enfocat només a criatures d’entre 8 i 12 anys. La joguina ofereix una manera divertida d’entendre el desenvolupament d’algoritmes per programar, per exemple, com s’ha de moure un tanc de fusta. Gràcies a una aplicació mòbil el robot rep les ordres i les envia directament a la joguina.

El creador i fundador de Codie és Adam Lipecz, un jove hongarès de 25 anys. “Això només és el començament. Volem desenvolupar una plataforma amb la qual qualsevol joguina es pugui controlar amb una aplicació”, explica Lipecz, que destaca que el robot és molt atractiu per als nens que es diverteixen amb aquest tipus de joguines, que cada vegada estan més de moda. És un mercat amb molt futur i que permet que els més petits de casa aprenguin alhora que juguen.

El robot Codie es troba de moment en una versió de proves, i ja està en fase de recerca de finançament per expandir el seu mercat. El robot es va presentar a la Innovation Market de 4 Years From Now (4YFN), la trobada internacional creada per a emprenedors del sector del mòbil, que han organitzat la Mobile World Capital Barcelona i GSMA en el marc del Mobile World Congress 2015. A més, Lipecz va participar com a ponent a la zona de start-ups, on més de 200 empreses van mostrar els seus productes i innovacions per a mòbil. Va ser un dels protagonistes d’una reunió sobre l’adaptació dels nous tipus de dispositius mòbils.