Aure Farran

Neix Familiaria, una festa de la cultura en família a Empúries

Se celebrarà el dia 23 de juliol i oferirà, conjuntament amb Gastrokids, una àmplia oferta d'activitats d'ambientació històrica, culturals, musicals i gastronòmiques

Neix Familiaria, una festa de la cultura en família a Empúries Zoom

La primera edició de Familiaria se celebrarà el dia 23 de juliol, conjuntament amb l'oferta de tallers del Gastrokids, i neix com a un esdeveniment lúdic, cultural, musical i gastronòmic que té la intenció d'apropar les famílies i els infants al jaciment arqueològic d'Empúries. L'esdeveniment inclourà activitats diverses com tallers relacionats amb l'antiguitat, espectacles d'ambientació històrica,  visites familiars guiades pel jaciment, concerts i tallers de cuina, música i dansa. Familiaria 2016 es presenta com una gran festa de la cultura en família, ja que es podrà gaudir tot el dia i de totes les activitats a un preu molt popular.

La programació d'enguany comptarà amb actuacions musicals com la de Reggae per xics de The Penguins, o la presència de la companyia especialitzada en espectacles de temàtica històrica Drakonia, que oferirà unes passejades en biga romana (carro amb dos cavalls) i un espectacle amb cavalls inspirat en el circ romà. A més de les visites familiars al jaciment, els assistents podran gaudir d'una activitat de contacontes inspirada en la mitologia antiga i diversos tallers relacionats amb l'antiguitat romana. També es podrà veure un espectacle de titelles romanes de la companyia Genovesa de Teatre.

biga_2 Zoom

biga_2 / Familiaria

Familiaria 2016 incorpora igualment les activitats del Gastrokids, organitzades des del restaurant El Molí de l'Escala en el marc del seu festival Gastromusical. Dins d'aquestes activitats, que aquest any per primera vegada tindran lloc a Empúries, es programaran tallers de cuina per a nens amb les Cuineres de Sils, tallers d'empotar anxoves amb Anxoves de l'Escala, tallers de percussió corporal amb Santi Serratosa i tallers de danses antigues de la mà del grup La Farandola.

Les activitats es repartiran en diversos espais del conjunt arqueològic, com ara la zona de l'antic aparcament, els espais de jardins i pineda, i la zona del fòrum de la ciutat romana.

El jaciment arqueològic també habilitarà una zona de Food-Market, amb foodtrucks i diferents paradetes, amb una oferta gastronòmica atractiva per a grans i petits. Es podrà adquirir també un pack pícnic on s'oferiran productes de proximitat i sans.

Familiaria està organitzat des del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries juntament amb Pistatxo Produccions -l'empresa productora que organitza també el Festivalot, Festival de Música en Família de Girona-, i amb El Molí de l'Escala, responsable de l'organització dels tallers del Gastrokids. L'esdeveniment compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala i de l'empresa de Serveis Educatius Icono.

Tota la informació es pot consultar a la web www.mac.cat/Seus/Empuries i les entrades anticipades ja es poden comprar online per 12 euros a familiaria.koobin.com. Les entrades que es comprin el mateix dia a taquilla tindran un cost de 15 euros.