Família, què podem fer?

L'agenda per no donar treva a l'avorriment

Família, què podem fer? Zoom

Dissabte, 15 de juliol

‘Què saps dels grumers’. Els més petits aprendran moltes coses dels grumers i com evitar-ne les picadures. En acabar, els assistents faran un grumer. Es durà a terme a les 11.30 h a la biblioteca del Coll d’en Rabassa de Palma.

Cursa infantil. Curses de velocitat per als menuts a les 18 h a Cala Rajada.

‘Cars 3’. Cinebebès, que ofereix sessions per a famílies en què les sales estan condicionades per a aquest tipus de públic, proposa la projecció de Cars 3. Després que Jackson Storm arribi a la pista, el públic es demana quan es retirarà l’ara veterà i campió experimentat de set copes Pistó, el Llamp McQueen. Ell vol demostrar que no li fa falta retirar-se, però un accident posa el Llamp McQueen a prop de jubilació. Es projectarà a les 11.30 h a Ocimax de Palma.

Què sap la biblioteca dels crancs? Per a aquesta activitat cercaran informació del cranc. Cercaran a la biblioteca com viu, què menja, quins tipus hi ha i tot allò interessant d’aquest animal. Després ho posaran i per acabar faran un taller. Serà a les 10.30 h a la biblioteca de Son Cladera de Palma.

‘Una festa a la cuina’. Com ha arribat aquest pastís fins aquí? Els participants del taller seran fonamentals a l’hora de desxifrar el misteri sobre l’origen d’aquest curiós minipastís. Durant la investigació, crearan una banda sonora per a aquesta història, treballant conceptes musicals bàsics amb l’ajuda de cassoles, coberts, paelles i tota mena d’instruments musicoculinaris. L’activitat és recomanada per a públic familiar amb infants a partir de 4 anys i es farà a les 18 h al CaixaFòrum de Palma.

Pintada de cartells. Mentre tots els fillets esperen els gegants i per felicitar les festes a tothom, es farà una pintada de cartells i també sessió de papiroflèxia. Per altra banda, hi haurà jocs d’aigua. Serà a les 10 h a la Sala Multifuncional del Mercadal.

Diumenge, 16 de juliol

Jocs aquàtics infantils. Festa adreçada a infants de 0 a 14 anys. Els menors de 10 anys hi han d’anar acompanyats d’un adult. Inclourà castells d’aigua, piscina i festa de l’espuma. Serà a les 18 h a la plaça Major de sa Pobla.

‘A poc a poc i la seva maleta de sorpreses’. Representació de clown i circ en què s’assaboriran gustos artístics, entre els quals es mesclen la fantasia, la il·lusió i l’humor per omplir una maleta de sorpreses, presentacions, jocs, números clown, màgia còmica… Tindrà lloc a la Sala Dante de Palma a les 19 h.

Dilluns, 17 de juliol

Taller de caretes del dimoni. Es farà a les 18 h a les Escoles Velles de Petra. S’han de dur banyes per a la careta.

Circuit de psicomotricitat. Sa Pobla organitza amb la col·laboració del Consell de Mallorca aquest circuit per als més petits. Tindrà lloc a les 18.30 h a la plaça Major de sa Pobla.

Exhibició de baldufes. Es mostraran a les 19.30 h a la plaça dels Prínceps d’Astúries de sa Pobla.

Festa infantil de l’espuma. Activitat dirigida als fillets majors de 7 anys. Els menors hauran d’anar acompanyats d’un adult. Tindrà lloc al pati de l’escola del Mercadal a les 12 h.

Jocs populars. Els jocs més tradicionalsamb Sa Xaranga i presentats per J.L. Febrer. Serà a les 18.30 h a la plaça de la Constitució de Vilafranca.

Dimarts, 18 de juliol

Molins de paper. Taller per a nins de 3 a 10 anys a les 18.30 h a la biblioteca de Son Ferriol a Palma.

VIII Torneig escolar d’escacs. L’Associació de monitors d’escacs organitza la vuitena edició d’aquest concurs. Serà a les 17.30 h a la plaça de la Constitució de sa Pobla.

X Concurs de truita de patata. Els infantstenen un espai en aquest concurs, que premiarà les truites en les categories de tradicional, creativa i infantil. En aquesta darrera hi poden participar infants fins als 12 anys. Serà a les 21 h a la plaça Major.

Taller de genètica. A càrrec de Maria Oliver Bonet. Teniu entre 9 i 12 anys, us agraden les ciències, voleu aprendre més sobre l’ADN i voleu resoldre un crim? Es durà a terme a les 11 h a la biblioteca municipal de Bunyola.

Contacontes. Els contes d’estiu de na Caterina Contacontes a les 19.30 h a Ca n’Oms de Petra.

Storytime. Es tracta d’una representació teatral amb diferents personatges, cançons i material complementari per assegurar que els fillets puguin gaudir d’un espectacle en anglès. Serà dimarts a les 18 h a la sala de lectura de Fornells i dijous a les 18.30 h a la biblioteca pública del Migjorn.

Dimecres, 19 de juliol

‘Ramon Casas. La modernitat anhelada’. Una visita pensada per a famílies amb un recorregut per l’exposició i activitats participatives dins de l’espai. Les visites estan plantejades al voltant d’un tema en concret i destaquen algunes de les peces exposades. L’activitat serà a les 18 h al CaixaFòrum de Palma i és recomanada per a famílies amb nins a partir de 7 anys.

‘Qui s’ha menjat el meu formatge?’. Contacontes per a infants de 4 a 8 anys a les 18.30 h a la biblioteca de Son Ximelis de Palma.

‘Gru 3, mi villano favorito’. En aquesta entrega Gru ha quedat sense feina per un nou personatge malvat i, a més, coneix el seu germà bessó, que és totalment oposat a ell i que li crea el dilema de continuar dedicant-se al crim o deixar-ho fer. Es projectarà a les 19 h al Cine de Santa Eulària.

Dulcinea contacontes. L’Hora del Conte amb Yanina Ivaldi. Un espectacle de contes, música i animació que recorre el meravellós món de la imaginació a través del joc. Serà a les 19.30 h a la biblioteca pública d’Alaior.

Dijous, 20 de juliol

Cursa infantil. Recollida de joies amb el dimoni i els xeremiers. Serà a les 10 h a la Casa de la Vila de Petra.

Activitats infantils. Trencadissa d’olles i pal ensabonat a les 12 h a l’ estació vella de Petra.

Horabaixa infantil. Taller de màscares amb goma eva, dic star i jocs populars a les 19 h a la plaça del Pescador de l’Estanyol de Llucmajor.

‘Emmiralla’t en un llibre: primer reflex’. L’Hora del Conte amb Mariona Trenchs a la Biblioteca de Ciutadella a les 18.30 h.

Divendres, 21 de juliol

Cursa infantil. Correguda de joies a les 17.30 h a l’ estació vella de Petra.

Festa Holi. Arriba a l’ avinguda de D. Bartomeu Siquier de sa Pobla la festa dels colors. Les bosses de la pols estaran a la venda tres hores abans i tenen un preu de 3 euros. La festa començarà a les 19 h.

Calaix de sons. Amb estris i materials molt coneguts, els menuts experimentaran que la vibració d’un cos produeix un so. S’adonaran que aquesta vibració es propaga tant en l’aire com en d’altres medis, esbrinaran de què depenen les qualitats d’un so… Amb els més petits es representarà un conte sonor amb instruments construïts amb materials reciclats. Serà a les 18 h al CaixaFòrum de Palma.

‘La rateta que llegia a l’escaleta’. Com que la rateta no és massa presumida, decideix comprar un llibre perquè li agrada llegir! I clar, al seu pretendent també li deu agrada llegir, així que es posa a llegir a l’escaleta. Amb un final feliç i molt bibliotecari és un conte que agrada molt als petits lectors. Serà a les 18 h a Abacus de Palma.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits