L'AGENDA DEL CRIATURES
ARA BALEARS

Família, què podem fer?

L'agenda per tenir entretinguts als més menuts de la casa. Si tens alguna proposta, envia-nos-la a agendacriatures@arabalears.cat i la publicarem a la nostra agenda del suplement Criatures

Dissabte, 27 d’agost

Circ Bover. Aquesta companyia circense de Sineu actuarà a la plaça del Mercat de sa Cabana (Marratxí) a les 21 h. Gratuït.

‘Del revés’. El cicle de Cinema a la Fresca de Palma ofereix la pel·lícula de dibuixos animats de Pixar ‘Del revés’, que es projectarà en català subtitulada a l’anglès. Riley és una nina que gaudeix o pateix tota mena de sentiments, encara que la seva vida ha estat marcada per l’Alegria. Al parc de la Mar a les 21.30 h. Gratuït.

Festes de Son Ferrer. A la biblioteca de Son Ferriol (Palma) a les 11 h, taller que pretén iniciar en el món dels mandales. A continuació, els usuaris podran fer el seu propi mandala partint de les plantilles que els facilitarà la biblioteca.

Contacontes i taller. Aquesta urbanització de Calvià ofereix a les 18 h un ‘Masterxef Infantil’ amb Fabián León com a convidat especial.

III Cursa infantil de Sant Bartomeu. Ses Salines celebra les festes de Sant Bartomeu i du a terme la tercera edició d’aquesta correguda pensada per als més petits de la casa. Començarà a les 10.30 h.

Conte i taller. La biblioteca del Coll d’en Rabassa ha preparat una sessió de contacontes i taller a partir de la narració ‘Jo et parlaré del... Sol’. A partir de les 11 hores.

Festa Holi. Son Sardina és l’escenari on tindrà lloc la festa Holi anomenada ‘La sardina pintada’. Serà a l’església de la barriada a partir de les 18 h.

Tallers de coets d’aigua. S’ha organitzat un taller per construir coets d’aigua i, després, una sessió d’observació astronòmica. El lloc de trobada serà el Centre d’Educació Ambiental de Binifaldó (Escorca). La jornada començarà a les 12 hores.

Visita de Pikatxu. Xou i taller sobre aquest personatge a l’Espai Frida de Palma de les 11 h a les 12 h. 6 euros per infant.

Diumenge, 28 d’agost

Mel i sucre. Aquest grup d’animació infantil també pren part en les festes de Son Ferrer amb tot de jocs i activitats perquè tots els nins i les nines s’ho passin d’allò més bé. A les 20 h.

Dilluns, 29 d’agost

‘Moixonies per créixer’. Les sales d’exposicions del Centre Cap Vermell de Capdepera acullen a les 20 h aquesta experiència pedagògica i musical per a infants d’entre 3 i 6 anys. L’activitat consta d’un concert al voltant de les fotografies de Norbert Schäfer i Hendrik Jansen. L’objectiu és iniciar els més menuts en l’art a través de la branca musical i l’artística.

Gran matinal infantil. Dins el programa d’activitats de les festes patronals de Sant Lluís (Menorca), s’ha preparat una fira amb jocs, rutes amb ponis, ruta amb el tren turístic, tallers i festa de l’escuma a les 11 h a la plaça dels Pins del poble.

Gimcana infantil. Les festes de Sant Agustí del Vedrà (Eivissa) han organitzat un matí de proves per demostrar la destresa dels més petits a l’hora de superar-les. Serà a les 11 h i hi participaran els infants de les escoles d’estiu.

Dimarts, 30 d’agost

‘Una altra cosa’. Contacontes en català i taller a la biblioteca de Son Ferriol a les 18 h.

Taller de mandales. La biblioteca de Son Cànaves (Palma) durà a terme un taller de mandales per a infants a partir de les 18 h.

Dimecres, 31 d’agost

‘Sports & nature’. Excursió a Alcúdia per fer esport i descobrir la natura. Està pensada per a infants d’entre 11 i 16 anys. S’hi practicaran esports d’aigua com anar en caiac, pàdel surf, vela, windsurf. Se surt a les 9 h i es torna a les 17 h. 15 euros.

Excursió a s’Arenalet. Passejada per a tots els públics fins a s’Arenalet (Artà) passant per la torre d’Albarca. Horari: de 10 h a 13 h. Lloc de trobada: entrada de Cala Estreta.

Divendres, 2 de setembre

‘Dimoniarrus’. L’esplanada del santuari de la Consolació de Sant Joan serà a les 20 h l’escenari on el Circ Bover representarà ‘Dimoniarrus: La història de l’home que va vendre la seva ànima al Dimoni’, un espectacle de carrer basat en les Rondalles Mallorquines d’Antoni M Alcover, interpretat a través del llenguatge del pallasso. És la historia d’un mal home de negocis que va fer tantes filigranes amb els doblers, que no li va quedar més remei que vendre l’ànima al Dimoni. Per a un públic familiar. Gratuït.

Cursa nocturna. Calvià organitza a les 19 h la ‘Crazy run’, una correguda de 4 km per a totes les edats plena de diversió amb sabonera, colors, llums led, roba lluminosa... I com a colofó, la ‘Crazy party’, una festa amb música, pintures que brillen en la foscor, concursos, jocs... A partir de 10 euros.

Nordic walking. Activitat pensada per a famílies amb infants de més de 6 anys. A les 19.30 h es farà una caminada amb aquests bastons (que es prestaran de manera gratuïta) des de Can Pastilla fins a la Platja de Palma.

Vanbig Carnivale. El Museu d’Art Contemporani de Palma Es Baluard (Palma) acull una jornada familiar plena d’activitats com contacontes, tallers, música, ‘foodtrucks’ (furgonetes que serveixen menjar)... Gratuït.

Altres esdeveniments

Ciència divertida al museu! Cada dia fins al 31 d’agost, de 9 a 13 h, l’equip d’educadors del Museu de Ciències Naturals de Sóller organitza tallers sobre ciència, manualitats, activitats d’experimentació, excursions, visites inesperades de col·lectius, investigadors i temps de jocs per als menuts.

Biblioteques a l’aire lliure. Calvià ofereix a tota la família el servei de bibliopiscina al Capdellà (els dilluns i els dijous de les 16 a les 20 h). D’altra banda, al Caló d’en Pellicer, a Santa Ponça, biblioplatja de dilluns a divendres de les 9.30 a les 14.30 h.

Visites familiars al MACE i Museu Puget d’Eivissa. Els dissabtes i diumenges de 10.30 a 13 h, el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa organitza visites familiars a fi d’acostar l’art als infants en un context lúdic en el qual també s’impliquin els pares. La visita es complementa amb un taller pràctic relacionat amb les obres d’art seleccionades. Cal inscriure-s’hi prèviament.

‘Un món de muntanyes’. Exposició a l’aire lliure de fotografies de les muntanyes més espectaculars del món, amb la seva multiplicitat de paisatges, les formes capricioses i la gran diversitat biològica i cultural. La podeu anar a veure al passeig Sagrera de Palma fins al 31 d’agost.