Criatures 26/01/2013

Decàleg de la roba imprescindible per a una criatura

3 min

Preguntem a Marta Pontnou i Montse Guals sobre la roba que necessita una criatura. Marta Pontnou treballa en el sector de la producció audiovisual (era part del programa Buenas noches i Buenafuente , d'Antena 3, entre d'altres) i és estilista de vocació, amant de la moda i de les tendències, a més de mare d'una nena de tres anys, la Constança. Per la seva banda, Montse Guals és codirectora de l'empresa d'assessorament Qué Me Pongo (www.quemepongo.es), que acaba d'estrenar una nova ubicació al carrer París de l'Eixample de Barcelona.

Quina roba no ha de faltar mai en un armari infantil?

Uns texans, un parell de leggins (per a les nenes), samarretes de cotó de diferents colors i mocadors de coll de diversos estampats i colors. És a dir, roba bàsica, que no condiciona.

Què s'ha de tenir en compte a l'hora de comprar-los la roba?

Abans de sortir de casa, reviseu què teniu a l'armari de temporades anteriors. Què teniu que encara els vagi bé i què no. El segon pas és repassar quina roba es podrà aprofitar d'altres germans o també d'alguns amics. Finalment, feu una llista de les necessitats. Planifiqueu què voleu comprar exactament, i finalment, sortiu a comprar sense les criatures, perquè la compra sigui més meditada.

Quines peces de roba són poc pràctiques?

Per a les nenes de pocs mesos, els vestits i les faldilles. Fins que no caminen, els nadons haurien d'anar vestits amb mitges i jersei. També són poc pràctiques les peces de roba que condicionen un conjunt i que són difícils de combinar.

Què se'ls ha de posar per anar a l'escola?

Roba molt còmoda: per a les nenes, leggins , samarretes i sabates totterreny. Per als nens, texans o pantalons de pana i samarretes i jerseis. També està bé investigar quina temperatura fa a les aules, perquè els pares tenen tendència a abrigar-los massa.

Se'ls ha de deixar triar la roba que es volen posar?

Està bé tenir en compte l'opinió de la criatura a l'hora de vestir-los, però marcant uns límits ben clars. Si són dels que sempre volen escollir el que es volen posar, se'ls pot deixar escollir entre dues peces de roba que els pares prèviament han seleccionat. Així, els pares han marcat un límit i els infants estan contents perquè participen en la tria.

Cal aprofitar les rebaixes per adquirir peces de talles més grans?

Sí, sempre que es pugui. Ara bé, el consell bàsic és adquirir peces bàsiques, que sempre es facin servir malgrat les modes: texans, samarretes bàsiques (blanques, negres)... El que és molt poc recomanable és comprar sabates, perquè és difícil encertar el peu que farà l'any següent.

Quins complements són recomanables?

Els mocadors de coll i els escalfadors per a les cames. Els mocadors són tant per a nen com per a nena. Animen la imatge i alhora fan una funció de prevenir mals de coll i refredats. A més, són uns complements que s'amortitzen perquè mai no se'ls fan petits. A l'hivern es poden substituir per bufandes. Els complements (bufandes, gorros, cinturons, escalfadors) donen molta personalitat a les criatures i, a més, sempre lliguen amb tot. Si se'ls ensenya a posar-se'ls de petits, de grans també se'ls sabran posar.

Quina marca de roba se'ls ha de comprar?

Marques democràtiques, com ara Zara, H&M, GAP, Primark... Quan són petits es passen tot el dia a l'escola, i han d'embrutar-se i gaudir, així que no cal valorar la roba com un article de luxe, sinó com un objecte funcional. Esclar que sempre hi ha dies de festa en què poden lluir alguna peça de roba, però no cal gastar-s'hi gaires diners. Pel que fa a les sabates, és cert que han de ser bones, però de pell també se'n poden adquirir a botigues de marques democràtiques. Avui en dia estan ben fetes i passen molts controls de qualitat.

stats