Consells il·lustrats, de mare a mare

La nombrosa bibliografia disponible en matèria de lactància materna s’ha vist ampliada recentment amb el llibre El alimento del amor, de la il·lustradora, activista mediambiental i mare britànica Kate Evans, que Virus Editorial ha editat en castellà.

El llibre aplega l’experiència personal de l’autora, amb la intenció d’acompanyar les mares que vulguin alletar. Els ofereix consells, vivencials i també destil·lats de la nombrosa documentació científica consultada per l’autora, a fi de poder resoldre tot tipus de dubtes, des de les postures correctes per mamar, bàsiques per evitar dolor i afavorir l’èxit de l’alletament, a com compaginar la lactància materna amb la tornada a la feina, o com envoltar de naturalitat l’alletament en públic. El llenguatge senzill i unes il·lustracions molt clarificadores són l’aportació més valuosa del llibre.

“L’autora ofereix un suport incondicional a la lactància, però sense jutjar les mares que en prescindeixen”, explica Fran Bernal, de Virus Editorial. “El llibre diu que la mare necessita suport de la gent del seu voltant per dedicar-se al que és realment important. I des de l’editorial ens interessa molt aquest tema, perquè entenem que la societat no facilita les coses a les mares”, conclou Bernal.

Gratuïta  i sempre disponible

Les evidències científiques relatives als beneficis sobre la salut de l’infant i la seva mare són el principal argument dels defensors de la lactància materna. Per als que no ho tenen clar, la llevadora Imma Sàrries afegeix una reflexió també coneguda, però molt oportuna en l’actual context econòmic: “La llet està sempre disponible a la temperatura ideal, no cal anar carregant amb biberons i escalfar l’aigua. I a més és gratuïta. En temps de crisi, quan moltes mares estan a l’atur, això hauria de significar una pujada brutal de la lactància materna”.