Agenda de Nadal

Clàssics que no poden faltar mai a l’agenda: Els Pastorets

Si hi ha una activitat tradicional ineludible en aquesta època de l’any són els Pastorets. La Coordinadora de Pastorets de Catalunya aplega grups de teatre que mobilitzen més de sis mil persones entre actors, músics, cantaires i tècnics en les seves actuacions. Des del 7 de desembre i fins al 7 de febrer podeu acostar-vos a sentir les peripècies d’en Lluquet i Rovelló i les malvades Fúries de l’Infern en més de cinquanta poblacions.

Els Pastorets és una de les tradicions més genuïnes del nostre país. Es representa des del segle XVII però es manté fresca, jove i dinàmica. El fenomen ha excedit l’àmbit religiós i s’ha perpetuat al calendari com una activitat nadalenca més. Reuneix gent de totes les edats i, sovint, membres d’una mateixa família dalt d’un escenari. És una bona eina de cohesió social per donar a conèixer un fita de la història universal: el naixement de l’infant Jesús.

A Catalunya se’n representen de diversos autors, com els de Frederic Soler, Pitarra, o els de Josep M. Folch i Torres, la versió més representada de la història dels Pastorets. Trieu els que us agradin més i seguiu fent tradició. En podeu consultar el calendari de representacions a www.pastoretsdecatalunya.cat.

Un espai per promoure la creativitat: SonarKids

El SonarKids torna aquest Nadal a CosmoCaixa Barcelona amb el concert i el taller de màscares del trio francojaponès Kumisho. Aquesta nova edició del festival del Sónar per a nens i pares se celebrarà els dies 27 i 28 de desembre del 2014 i els dies 2, 3 i 4 de gener del 2015. En total seran cinc dies de música i experimentació creativa per gaudir en família.

La programació estarà protagonitzada pel xou de pop electrònic del trio Kumisho i per un taller de disseny de màscares japoneses dirigit per Shoboshobo, on els assistents podran endinsar-se en el món de la il·lustració per crear les seves pròpies màscares i utilitzar-les durant el xou de Kumisho. L’espectacle Kumisho és una combinació perfecta entre la veu i els teclats dolços de Kumisolo, els videoclips del grup basats en les il·lustracions coloristes i imaginatives de Shoboshobo i les anotacions melòdiques de Romanovski, el guitarrista robot. El xou es representarà dues vegades al dia (13.00 h i 17.00 h).

Reserveu la vostra entrada per a cada activitat per separat i recordeu que l’aforament és limitat. L’entrada del SonarKids també us permetrà visitar el Museu de la Ciència. Més informació a www.sonarkids.com.

Activitats i concerts per a tota la família: Nadal a L’Auditori 

Per primera vegada L’Auditori crea una programació especial de Nadal pensada perquè els dies de vacances escolars els nens puguin estar en contacte amb la música d’una manera divertida i diferent. Concerts, tallers, contacontes, percussió corporal... Activitats de tot tipus que es duran a terme els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre. Actuar a l’escenari de la Sala 1 de L’Auditori és un moment molt emocionant per a qualsevol músic i amb els tallers anomenats T’enCANTArà en podran gaudir molts nens i nenes i les seves famílies.

Els més petitons també tindran l’oportunitat de passar un Nadal musical a L’Auditori, ja que es reprogramen dos dels grans clàssics del Servei Educatiu: Sona Bach i Els colors del metall, pensats per a nens a partir de dos anys. La novetat és que a més del concert també s’oferirà un taller posterior per gaudir d’una doble proposta familiar. Més informació a www.auditori.cat.

 La màgia de la Nit de Reis puja a l’escenari: Nit de Reis al SAT!

Del 27 de desembre al 4 de gener (17.30 h) el SAT! Teatre acollirà les representacions de Nit de Reis, un espectacle de La Roda Produccions. Un musical ple de màgia per gaudir en família de l’esperit nadalenc i la força dels somnis. La malvada Reina de les Neus s’ha apoderat de totes les cartes per als Reis. En Pau intentarà recuperar-les amb l’ajuda de les fades d’Orient, que el guiaran en aquesta perillosa aventura. Amb tot, caldrà que tots els espectadors li donin un cop de mà per aconseguir salvar els desitjos de tots els nens.

Abans, aquest mateix cap de setmana (avui a les 17.30 h i demà diumenge a les 12 h i a les 17.30 h) encara teniu l’oportunitat de veure l’espectacle de titelles La Sireneta. Al fons del més blau dels oceans hi ha una ciutat de nacre i corall on viu l’Ona, la filla més petita del rei Tritó i coneguda com la Sireneta. La protagonista se sentirà atrapada en un aquari i, enamorada del món exterior i d’un bell príncep, farà tot el possible per aconseguir el seu somni: convertir-se en humana. Més informació a www.sat-teatre.cat.