Criatures 24/08/2013

Cervell superior i inferior

Explicar-los com funciona

1 min

1 Feu-los tancar la mà en un puny. Així podeu dir-los que és com una representació del cervell.

2 La part superior del cervell és on es prenen les decisions adequades i la que et fa actuar correctament, fins i tot quan estàs molt enfadat.

3 Si aixequen una mica els dits, i mantenen el dit polze encara una mica enganxat a la palma de la mà, els podeu dir que a dins hi ha el cervell inferior. Just d'aquí dins provenen els sentiments més intensos. És el que els permet amoïnar-se per la resta de persones i sentir amor. També els permet enfadar-se.

4 Fetes les diferències entre el cervell superior i l'inferior, els podeu dir que no passa res per enfadar-se. És normal, sobretot quan el cervell superior t'ajuda a tranquil·litzar-te. Per exemple, i ara feu-los tancar la mà una altra vegada per dir-los: "Veieu com la part superior del cervell, la que pensa, toca el polze per poder ajudar el cervell inferior a expressar els sentiments amb calma?"

5 Finalment, feu-los obrir la mà. Ara ja saben que la part dels dits, la de dalt, és com si fos la part superior del cervell. La de baix és la inferior. I els dieu: "De vegades, quan estem molt enfadats, podem perdre els papers. Veieu com el vostre cervell superior ja no toca el cervell inferior?" Això vol dir que no pot ajudar-lo a mantenir la calma.

stats