Agendes per a separats

Els separats amb custòdia compartida som un banc d'experiències que poden ser molt útils per als que no esteu separats, perquè si les aprofiteu potser tindreu menys raons per separar-vos. Entre altres meravelles, gestionem la nostra família en dues cases amb un repartiment molt més equitatiu de responsabilitats que la gran majoria de famílies. Això vol dir pares que s'ocupen de pensar que els dimecres la nena té piscina i mares que porten el nen al partit de futbol. I això representa unes quantes complicacions i no pocs inconvenients, especialment per als nens, que es poden deixar a l'altra casa la T-12, les partitures, les carmanyoles buides, les bótes de futbol o el carregador del mòbil. Ben mirat, res que no es pugui solucionar fàcilment.

Amb la pretensió d'ajudar els nens i els pares dels nens amb dues cases, a França s'edita una Agenda de mes 2 maisons . Crec que per aclarir-se una mica n'hi ha prou amb un full enganxat a la nevera de cada casa amb el calendari de cada criatura i fer l'esforç de saber quin peu calcen i com es diu el seu pediatre. No cal tanta comèdia.

Una idea útil

Una idea potser més útil, però que confesso que em fa mandra fer servir, perquè pot acabar fent-se pesada, és l'agenda online que proposa la web 2houses. Per desgràcia només hi és en anglès, francès i castellà, però, vaja: el més important són els continguts que hi has de posar tu. A més de la planificació fixa, amb les classes de música o del que sigui i els aniversaris dels amics i familiars, permet portar la comptabilitat comuna (compra de llibres, roba, etc.), posar al dia l'altre progenitor sobre qualsevol cosa i mantenir un àlbum de fotos compartit. La idea és bona, però trobo, com deia al principi, que és precisament la mena d'eina que haurien de fer servir... molts dels que viuen junts! Amb un gestor d'aquests tothom sabria què és el Dalsy, i quina dosi n'ha de prendre el nen, i com se li administra, i a quina hora. Tothom sabria que els dimecres hi ha piscina i els dijous futbol, que divendres no cal carmanyola i que dilluns la nena té dentista.

Junts o separats, doneu-hi un cop d'ull. No està malament. Tot i que a mi em sembla que ja en tinc prou amb l'agenda del mòbil i comentant per telèfon qualsevol novetat amb la mare dels meus fills.