Criatures 02/02/2013

Adéu, pipa!

2 min

1 Lligar-lo a un globus

Digueu-li al nen que l'enviareu a explorar l'espai o a viure a dalt d'un núvol. La idea li podria fer gràcia i pot ser que s'avingui a enviar-lo cel enllà. ¡Compartiu el moment!

2 Intercanviar-lo per una joguina

Si us dóna els seus xumets podrà aconseguir la joguina que vulgui. Marqueu uns límits, ja que us podeu trobar que demani la joguina més cara de tot el mercat i la idea se us torni en contra!

3 Donar-lo a un nadó

Aquesta és una bona tàctica i d'aquesta manera també reforceu altres valors. Se li ha de dir: "Mira, ha nascut un nadó. Això vol dir que deu necessitar un xumet i com que tu ja ets gran li pots donar el teu".

4 Donar-lo a un personatge fictici

Inventeu-vos un personatge, de la mateixa manera que existeixen el ratolí o l'angelet de les dents. Per cada xumet que li entregueu, el personatge us el canvia per un petit regalet.

5 Enterrar-lo sota terra

Si al clot que feu hi afegiu algunes llavors, quan surtin les flors es pensarà que el seu xumet les ha fet créixer.

6 El dia del 'no xumet'

Durant dues setmanes cada vegada que deixi d'utilitzar el xumet el recompenseu amb un tall de pastís o un dolç que li agradi. Poseu bé les normes perquè no s'acabi convertint en un costum.

7 Cosir-lo a dins d'un peluix

Si el cosiu a dins d'un peluix, el vostre fill sabrà que encara el té a prop, tot i que no el pugui fer servir. El reconfortarà.

8 Donar-lo a un bomber, policia o metge

Si li dieu que aquesta gent col·lecciona xumets dels nens que es fan grans segur que li farà gràcia donar-l'hi.

9 Anar-li restringint el xumet de mica en mica

Primer deixeu que el porti només mentre és a casa o al cotxe. Després només a casa. Després només a l'hora d'anar a dormir. Després només quan s'adorm i després vosaltres l'hi traieu. I, per acabar, espereu que el deixi de necessitar i que no se'l torni a posar sense gairebé ni adonar-se'n.

10 Tirar-lo a les escombraries

Quan totes aquestes opcions fallen, aleshores només podeu agafar el xumet i quan tothom dorm llençar-lo a les escombraries. És una decisió dràstica, però de vegades us sorprendríeu del descans que podeu provocar al vostre fill.

stats