LA PROPOSTA

Aconseguir més concentració

Eline Snel està convençuda que cada vegada és més comú que hi hagi nens amb dificultats per concentrar-se. Segons ella, els mestres han constatat que fa uns 15 anys van començar a donar-se més casos i ho atribueixen a diversos factors, entre els quals hi ha els grans canvis que hi ha hagut en els models de famílies i l’excés d’atenció que prestem a les pantalles per sobre de les relacions personals, a causa de l’aparició d’internet i també del fet que la societat exigeix que els nens cada vegada siguin millors i tinguin més èxit.

Un dels principals beneficis del mindfulness per als nanos és que aprenen a concentrar-se, que “sovint no se’ls ensenya a fer-ho”. De fet, Snel assegura que la seva pròpia filla, amb trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH), se li queixava que tothom li demanava que es concentrés però no sabia com ho havia de fer.

Segons Snel, a més, gràcies al mindfulness, els nanos també “aprenen a estar en sintonia amb el seu cos, no només amb la seva ment, i especialment a gestionar les emocions negatives molt difícils, com ara la solitud i una tristesa profunda”.