El pernil

Què té el pernil, que ens agrada tant? Avui t’expliquem com s’elabora aquest aliment i què cal saber per escollir-lo a la botiga, perquè n’hi ha de moltes classes i preus

El pernil  Balance the hat Pettson’s inventions Zoom

D’on s’obté el pernil?

Segur que ja ho saps: del porc. El pernil és la cuixa de l’animal. També hi ha pernil de la part de l’espatlla, que és la pota del davant.

Com es fa?

El pernil salat és un aliment cru. Les potes dels porcs es conserven en sal i després es deixen assecar i madurar fins que tenen la textura i el gust idonis.

Per què el pernil salat té tants noms?

Pernil serrà, pernil ibèric, pernil d’aglà… Hi ha molts tipus de pernil salat, però les diferències depenen de factors com la raça del porc, la manera com l’animal s’ha criat o en quina zona s’ha elaborat.

Per què alguns pernils són tan cars?

Perquè s’obtenen d’uns porcs que han sigut criats d’una manera especial, en llibertat, i alimentats amb un menjar que fa que, després, el pernil sigui més gustós.

Què és el pernil dolç?

És un pernil que s’ha cuit. En realitat, aquest nom no li escau gens, perquè no és dolç. Fins i tot pot tenir més sal que el pernil salat. Així doncs, n’hauríem de dir pernil cuit.

Spanish ham: pernil salat

At least: almenys

Flavour: gust

To slice: tallar, fer-ne llenques

El jugador ha d’aconseguir mantenir sobre el cap els estrafolaris barrets que proposa el joc alhora que esquiva les bombes que van caient. Simple però efectiu. Preu: gratuït. Plataforma: iOS.

Converteix-te en un geni de la invenció construint petits ginys amb peces com una regadora, una politja o una serra. Hauràs d’endevinar quins objectes cal fer servir i on posar-los perquè l’invent funcioni. Un joc fascinant, que ja té dues seqüeles. Preu: 3,49 €. Plataformes: iOS i Android.