Aure Farran

7 propostes per al cap de setmana

Música, dansa, teatre... Un altre cap de setmana ple de propostes culturals per gaudir en família

propostes per al cap de setmana / PASSATGE INSÒLIT Zoom

Encara no heu fet plans per al cap de setmana? Doncs preneu-ne nota!

Escena Poblenou proposa una completa programció familiar

La 15a edició del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou tindrà lloc fins diumenge. Durant quatre dies s'hi podran veure un total de 21 espectacles de diverses disciplines de les arts escèniques com el teatre, 'performances', ball, circ, teatre d'objectes i música, entre d'altres, així com tot un programa d'activitats i propostes participatives a diferents espais del Poblenou. L'heroïcitat del dia a dia, l'heroïcitat de les persones anònimes és el fil conductor de la programació i imatge d'aquesta edició. El festival vol posar el focus en totes aquelles persones anònimes, des de la veïna de l'escala fins als milers de persones que han de fugir sense voler.

Escena Poblenou proposa una completa programció per poder gaudir en família amb espectacles com 'Desperta, bruixeta' de la companyia Clownx Teatre, una màgica història que parla de somnis o '¡Ey, niño!' de l'escola Onair Barcelona, un espectacle de dansa aèria que explora la relació entre els adults i els nens.

Dansa per a tota la família al SAT!

La cia. Roberto G. Alonso presenta aquest diumenge al SAT!, 'Almazuela (sota els llençols)', un espectacle de dansa familiar sincer, poètic, divertit, tendre i original. Una 'almazuela' és una flassada feta a partir de trossos rectangulars d'altres teixits. D'aquí el nom de l'espectacle, que consta de petites escenes que s'entrellacen en un món ple de fantasia. Retalls d'un món oníric que entendreixen i sorprenen el petit espectador. 

Almazuela 2 Zoom

Almazuela 2L'espectacle es podrà veure en doble sessió, diumenge a les 12.00 h i a les 17.30 h. Recomanat a partir d'1 any. Durada: 45 minuts. Entrada: 9,50 €.

Nova cita amb el Passatge Insòlit

Ja fa cinc anys que els jardins de la Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet s'omplen de petites carpes i atraccions a l'aire lliure el cap de setmana abans de la Castanyada. Enguany, del 21 al 23 d'octubre, el Passatge Insòlit, un festival especialitzat en les arts del firaire únic a l'Estat en el seu gènere, presentarà els petits espectacles de les companyies Galiot, Campi Qui Pugui, Itinerània, Jordi Bertran i Theatre du Rugissant. I per primer cop, el festival incorporarà funcions matinals el diumenge 23 d'octubre.

Una de les peculiaritats del Passatge Insòlit és que aposta per petits espais que creen una xarxa, que es relacionen entre ells i que fugen d'un únic espai central. Amb diverses carpes i guinguetes inspirades en les antigues barraques de fira, es convida els espectadors a crear una experiència a la seva mida, els transporta a un món màgic i converteix, així, els Jardins de Torre Balldovina en un passatge ple d'atraccions fantàstiques i d'il·lusionisme. Els fenòmens inexplicables, els xarlatans, els endevins, les cases encantades o els autòmats evoquen un espai aturat en el temps i en el qual res és el que sembla.

En marxa els Concerts Familiars al Palau

Avui, divendres (Petit Palau, 19.00 h), 'Abans de néixer al Palau', el taller musical per a embarassades, obre un cap de setmana amb propostes per a la mainada. Demà, dissabte, s’oferirà el taller 'Bim Bom, nadons al Palau' adreçat a nadons de 0 a 12 mesos, i diumenge, el taller-concert 'Zig Zag, passets al Palau', per a infants d’1 a 2 anys. Tres tallers que constitueixen el tret de sortida de la temporada 2016-2017 del cicle Concerts Familiars al Palau. Una sèrie de propostes per facilitar l’experiència musical compartida entre pares, mares, fills, filles, avis, néts, germans... tot creant un moment lúdic en un entorn irrepetible.

Abans de néixer®_L_Di_Nozzi_057 Zoom

Abans de néixer®_L_Di_Nozzi_057

Abans de néixer al Palau s’adreça a pares i mares en procés de gestació. Un viatge en l’univers sonor del nadó a fi de fomentar-ne el vincle abans del naixement. Es dóna el fet que abans del cinquè mes de gestació, el sentit de l'oïda del futur nadó ja està completament format i la respiració i el batec del cor de la mare i les veus més properes formen part del seu entorn auditiu. El taller és conduït per Gemma Baños i Marta Fiol.

Teatre per a adolescents al Jove Teatre Regina

Aquest cap de setmana torna al Jove Teatre Regina l'obra que van estrenar dintre del Festival de Barcelona Grec 2016, 'Ningú et va dir que fos fàcil', l'espectacle juvenil coproducció de Jove Teatre i Grec 2016, amb text i direcció de Gerard Nicasi i música original de Marc Miramunt. Es tracta d'un musical adreçat als nois i noies a partir de 12 anys (més adient encara a partir dels 14), que parla dels canvis que es produeixen en l'adolescència, les preguntes, els atzucacs, els dubtes...

L'espectacle estarà programat fins al 6 de novembre, els dissabtes, diumenges i festius (dia 1 de novembre) a les 19.30 h. El preu de l'entrada és de 15 €.

Teatre per a adolescents al JT Regina Zoom

Teatre per a adolescents al JT Regina / Aitor Rodero

I per als més petits, aquests dies també es pot veure al Jove Teatre Regina la nova producció de la COMPANYIA B, 'El ràpid, un sabater sense follets'. Els dissabtes i diumenges a les 17.30 h.

Contes de la vinya i el vi

El Museu d’Arqueologia de Catalunya presenta aquest diumenge, 23 d’octubre, la primera representació dels 'Contes de la vinya i el vi'. La recent inauguració de l’exposició el vi grec ha estat l’impuls per preparar activitats per a tota la família. A'Contes de la vinya i el vi'ensenyen com s’elabora el vi, llegendes sobre la vinya, històries de ceps, l’ofici de viticultor, jocs de paraules, refranys, dites populars i alguna endevinalla sobre la tradició del vi. Tot això, acompanyat d’àlbums il·lustrats.

De la mà de Tramoia Produccions Culturals, els 'Contes de la vinya i el vi' volen ser una caixa de sorpreses, amb una activitat acaba amb un petit tast de most, apte per a tots els públics!

La cita és diumenge (11.30 h), en una activitat gratuïta inclosa en el preu d’entrada al museu. Cal inscriure-s’hi prèviament a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 93 423 21 49.

Homenatge a Roald Dahl

Durant el mes d'octubre, la Filmoteca de Catalunya dedica la seva programació infantil i juvenil a l'obra de Roald Dahl, un dels noms ineludibles de la literatura infantil i juvenil, però l'escriptor gal·lès també es va prodigar força en guions cinematogràfics i relats per a adults.

Així ho reflecteixen els caps de setmana amb una programació que enllaça també amb els cent anys del naixement de l'autor. Tot un clàssic que ha fet volar la imaginació de milions d'infants i de cineastes, com ara Nicolas Roeg, Tim Burton, Wes Anderson, Quentin Tarantino o, darrerament, Steven Spielberg.

Aquesta setmana la proposta és 'The big friendly giant('El gran amic gegant').Adaptació del conte de Roald Dahl sobre una nena que s'alia amb la reina d'Anglaterra i amb un gegant bonàs per impedir una invasió de gegants dolents que es preparen per menjar-se tots els nens del país. Un retorn al camí del millor cinema infantil per a tots el públics.