Cristina Serret

Ja has vist l’Home dels Nassos?

Avui és l’últim dia del 2016 i al vespre seguirem moltes tradicions. Per exemple, menjar dotze grans de raïm quan sonin les campanades. O brindar per l’any que demà encetarem. Però aquest matí en pots seguir una de ben divertida: empaitar l’Home dels Nassos!

Ja has vist l’Home  dels Nassos? / MARTA CAYUELA Zoom

Qui és?

L’Home dels Nassos és un ésser molt especial, perquè té tants nassos com dies li queden a l’any. Potser per això només surt el 31 de desembre…

On el trobareu?

Avui es passeja pels carrers i places de tot Catalunya. En alguns llocs és un capgròs que du un vestit llampant. En altres, és un home normal i corrent. L’única manera de reconèixer-lo és mirar-li la cara i comptar-li els nassos.

A catalan man

This character only exists in Catalonia. You will not find him anywhere else

Quants nassos té?

Tants com dies li queden a l’any. Fem el recompte? Recorda que un any té 365 dies. L’últim dia és el 31 de desembre. O sigui, avui. Llavors, quants dies li queden, a l’any? Un, esclar!

Una bona broma

L’enganyifa de l’Home dels Nassos va començar com una broma que els grans feien als nens. Els petits s’imaginaven un ésser monstruós, amb més de tres-cents nassos a la cara. La broma es resol quan els nens s’adonen que l’Home dels Nassos pot ser qualsevol que tingui nas.

An old man

The year that is coming to an end is usually represented by an elderly man

La Dona de les Orelles

La Dona de les Orelles és una parenta de l’Home dels Nassos. Ella es passeja per les ciutats el 30 de desembre i diuen que té tantes orelles com dies li queden a l’any. Potser la vas veure ahir...