A.F.

Les cases també són cosa de nens

La Fira Rehabilita omplirà el passeig de Lluís Companys d’activitats per a nens de 3 a 12 anys tot el cap de setmana

Tallers i jocs per parlar a la canalla d'habitatges accessibles i eficiència energètica / REHABILITA Zoom

La Fira Rehabilita omplirà aquest cap de setmana -8 i 9 d'octubre- el passeig de Lluís Companys de Barcelona amb diferents activitats dirigides a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys, amb la finalitat de conscienciar els infants sobre la necessitat de condicionar els habitatges per fer-los més accessibles i millorar-ne l'eficiència energètica. La fira està organitzada pel Col·legi d’Aparelladors amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, l’Institut Català de l’Energia i l’Agència de l’Habitatge.

Un seguit de tallers i jocs donaran a conèixer als ciutadans els beneficis de la rehabilitació

Dissabte, 8 d’octubre, està prevista la instal·lació d’un taller familiar destinat a nens d’entre 9 i 12 anys que, sota el títol “Amb la casa sí que s’hi juga”, permetrà al participants realitzar diferents experiments amb materials utilitzats habitualment a les rehabilitacions energètiques per descobrir noves formes d’estalvi energètic i com assolir un habitatge més saludable i energèticament sostenible.

Un altre taller, obert a tota la família, proposarà fer un circuit amb cadira de rodes per viure l’experiència diària de les persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera es vol que els ciutadans puguin entendre els principals entrebancs amb què es troben les persones amb mobilitat reduïda i quins són els criteris bàsics per assolir un habitatge accessible.

Els assistents tindran a la seva disposició una Oficina de l’Habitatge, on podran resoldre dubtes i rebre assessorament sobre la rehabilitació

Diumenge 9, al matí, el joc 'Els Guardawatts' ensenyarà a partir de les 10.30 h com adquirir bons hàbits d’estalvi energètic a través d’una situació en què una família ha marxat de casa mentre un seguit d’aparells han quedat encesos. Els nens participats hauran de descobrir quins cal apagar per estalviar.

El mateix propòsit és el del joc 'L’energia en un dia', que mitjançant un dau permet fer un recorregut a través del qual caldrà respondre diferents preguntes sobre bones pràctiques en el consum d’energia amb el propòsit d’acabar el circuït amb el màxim nombre de guspires, amb les quals es puntuen les respostes.  

La fira també comptarà amb una Oficina de Rehabilitació, on els ciutadans podran trobar assessorament sobre les seves problemàtiques per part de les administracions públiques, organitzacions professionals, entitats financeres i despatxos professionals. Els visitants podran trobar-hi informació sobre els ajuts i el finançament a la rehabilitació i la millora energètica, així com un assessorament tècnic orientat específicament a les comunitats de veïns sobre el marc legal dels procediments tècnics i dels ajuts per a la rehabilitació. 

Per als organitzadors, la Fira és “una gran festa popular, orientada a la ciutadania, en la qual, d’una forma lúdica, les famílies podran informar-se i conèixer, de primera mà, les grans possibilitats que els ofereix la rehabilitació del seu edifici o habitatge, així com els beneficis que comporta la millora per a l’espai públic de la ciutat”.