Aure Farran

Un agost ple d'oportunitats culturals per viure en família

Els museus, els monuments i els jaciments de la Generalitat de Catalunya han preparat moltes activitats per a aquest estiu

Un agost ple d'oportunitats culturals per viure en família / PATRIMONI GENCAT Zoom

Voleu descobrir els misteris que amaguen el Reial Monestir de Santes Creus i Sant Pere de Rodes amb l'intrèpid viatger Mr. Stone? Què us semblaria aprendre l'art dels mosaics a Sant Pere de Galligants o jugar com a l'antiguitat a Ullastret? ¿Us crida més l'atenció escoltar el silenci a Escaladei tal com ho feien els monjos cartoixans o conèixer els ibers al Museu d'Arqueologia de Catalunya? Doncs aquestes són només algunes de les propostes per a aquest mes d'agost que podeu gaudir en família!

Mr. Stone i el misteri dels peregrins a Sant Pere de Rodes
28 d'agost | 11 h | Reial Monestir de Santes Creus
Mr. Stone volta per tot el món a la recerca de llocs únics. Aquesta vegada les seves passes l’han portat fins a Sant Pere de Rodes. Quins enigmes s'amaguen en aquest magnífic indret? Seguiu les petjades de l'intrèpid viatger i amb l'ajuda del seu quadern de notes i el seu bagul de viatge, trobeu les respostes a totes les preguntes.

Juguem amb tessel·les a Sant Pere de Galligants
6 d'agost | 11.30 h | Monestir de Sant Pere de Galligants
Una manera lúdica d’iniciar-se en el món dels mosaics i les seves representacions. Volem que nens i nenes juguin amb les tessel·les, en descobreixin les formes geomètriques, els colors i mides, i què s’hi pot representar quan es combinen.

Juguem com a l'antiguitat a Ullastret
13 d'agost | 12 h | Ciutat ibèrica d'Ullastret
El joc ha estat des de sempre una eina de diversió i d’aprenentatge. Amb aquest taller experimental ens ho passarem molt bé jugant a alguns dels jocs dels quals petits i grans han gaudit al llarg dels temps, i d’altres que ara ens resulten ben desconeguts, però que van tenir molta popularitat en el seu moment. Hi juguem?

Santes Creus, un camí de llegendes
7 d'agost | 11 h | Reial Monestir de Santes Creus
Un recorregut diferent pel monestir reial i el seu entorn que pren com a fil conductor les llegendes medievals de Santes Creus. Les narracions d'enfrontaments entre els personatges vinculats al monestir, convivències, pactes i submissions ens aproximen al monestir d'una manera creativa i profundament humana.

Escoltem el silenci a la cartoixa d'Escaladei
13 d'agost | 1 1h | Cartoixa d'Escaladei
Xxxt... Silenci. Silenci en majúscules, l’essència del carisma cartoixà. En aquesta activitat familiar proposem, a través d’un joc de pistes, descobrir totes les estances de l’antiga cartoixa per arribar a un objectiu: la cel·la on cadascun dels monjos vivia i meditava en silenci... 

L'enigma dels templers a Miravet
28 d'agost | 11 h | Castell de Miravet
Al Castell de Miravet encara volta per les seves muralles el fantasma de Pere Rovira, l’antic comanador del castell. Aquest estiu s’ha proposat trobar el llibre de l’orde dels templers que es troba amagat en algun racó del castell. Per aconseguir-ho, infants i adults hauran de posar-se a la pell dels templers i provar la seva habilitat.

Fes d'arqueòleg! Coneixes els ibers? 
Tots els dissabtes i diumenges | 11 h | Museu d'Arqueologia de Catalunya - Barcelona
Cranis, esteles indesxifrables, poblats emmurallats... Coneixes els ibers? Aquest estiu, el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Barcelona proposa iberitzar-se per descobrir els secrets dels nostres avantpassats a través d'un taller familiar i una visita dinamitzada per les sales del museu. No t'ho perdis! 

La ciutat perduda a Olèrdola
6 i 7 d'agost | Conjunt monumental d'Olèrdola
Olèrdola va estar poblada i abandonada successivament des d’èpoques ben antigues. Durant uns dies la memòria que roman a la pedra i al paisatge despertarà de nou en una proposta agosarada de sensacions i experiències per als visitants a través d’una poc habitual fusió d’arquitectura i espai amb música medieval i experiències artístiques contemporànies.