CRISTINA SERRET

Magdalenes, ‘muffins’ i ‘cupcakes’

Aquests tres pastissets són de la mateixa família però no s’assemblen en gairebé res. Avui us n’expliquem quatre coses perquè pugueu saber quin és quin.

Magdalenes, ‘muffins’  i ‘cupcakes’ / MARTA CAYUELA Zoom

Diferents per dins…

Per fer les magdalenes la massa es bat molt, així queda molt esponjosa. Els muffins, en canvi, són més espessos, i porten més mantega. A més, se’ls afegeix fruita seca, xocolata o altres complements. Els cupcakes tenen una massa com la dels pastissos, ni els ingredients ni la manera de fer-los s’assemblen als altres dos.

…i per fora

Les magdalenes tenen forma de muntanyeta i estan ensucrades. Els muffins, en canvi, tenen forma de bolet. I els cupcakes són com pastissos petits, acolorits i decorats.

Fairy cakes

In Britain cupcakes are called fairy cakes

D’on vénen?

Els cupcakes són americans. Els muffins, en canvi, són anglesos. I les magdalenes es van inventar a França. Però els tres són tan bons que de seguida els pastissers i cuiners de la resta del món en van aprendre a fer!

Què és un ‘cupcake’?

El seu nom ens ho diu: és un pastís ( cake ), de la mida d’una tassa ( cup ). Hi ha dues teories que n’expliquen el nom. La primera assegura que es diuen així perquè els ingredients es mesuren amb una tassa. La segona ho justifica perquè al principi, per fer-los, es feien servir tasses en lloc de motlles.

The perfect muffin

The perfect muffin must be tender and have a golden brown color

Modes i gustos

A Catalunya fa molts anys que fem i mengem magdalenes. Els muffins no són tan habituals, els trobem en algunes cafeteries i botigues especialitzades. I els cupcakes són una moda que ens va arribar fa quatre o cinc anys i que va ser com una febrada: tothom en volia fer, menjar o les dues coses.