Aure Farran

FiraTàrrega presenta un itinerari artístic adreçat als més petits

L'itinerari, sota el nom Què veurien Pilarín Bayés & Mrs. Doubtfire, proposa un recorregut exclusivament adreçat als experts més petits de la casa i també ofereix peces per gaudir en família

FiraTàrrega presenta un itinerari artístic adreçat als més petits / FIRA TÀRREGA Zoom

Els espectacles adreçats al públic infantil i familiar tindran, com cada any, un pes molt important en la 36a edició de FiraTàrrega, que serà del 8 a l’11 de setembre

Per facilitar la navegació de les famílies pel programa de FiraTàrrega s'ha creat un itinerari artístic que,amb el nomQuè veurien Pilarín Bayés & Mrs. Doubtfire, mostra les peces que els agradaria veure a FiraTàrrega a la Pilarín Bayés i a Mrs. Doubtfire, dues figures clàssiques de l'imaginari infantil. 

És un recorregut participatiu i lúdic especialment adreçat als experts més petits de casa, on també hi haurà peces per gaudir en família. Aquest itinerari consta de les següents propostes: 

La companyia Ponten Pie presenta Loo que, a més del nom d'un vent calent i sec de l'Índia és el nom de la protagonista d'aquest espectacle, que té la missió d'empènyer les dunes del desert, devastar les zones humides, mars i oceans que troba al seu pas i deixar els vaixells paralitzats al mig de la sorra. Aquest espectacle està pensat per als més petits, d'entre 2 a 5 anys. 

Els espectacles familiars que s'han agrupat en aquest itinerari són L'oníric món de DINS, d'Holoque, una sorprenent proposta per a tots els públics en què un actor-manipulador interactua amb titelles hologràfics. El protagonista, Hakan, s'adona que el seu interior és buit. La seva llum s’ha apagat. Aquí inicia un viatge per recuperar la llum, un camí que compartirà amb diversos objectes personals que prenen vida i amb hologrames ben reals a través del món oníric. Una aventura que té lloc dins un teatret amb capacitat per a 16 persones, construït amb materials reciclats i amb una estètica inspirada en la tradició inca.

Els belgues MéliMélo & Compagnie ens transportaran fins als seus Périples immobiles, on trobarem tres exploradors que condensen els seus viatges arreu del món dins una maleta. Allà, viurem una experiència sensorial i corporal que convida a somiar i a viatjar arreu del món sense moure's d'un petit envelat de quatre metres cúbics. 

La companyia Arcopom, una formació de breaking –també conegut com breakdance– amb 15 anys de trajectòria internacional i deu ballarins en escena, presentaDoble KO, una espectacular exhibició de tècnica, acrobàcia i treball coreogràfic grupal. Aquesta peça va rebre el premi al millor espectacle a l'International Battle of the Year 2015, la competició de breaking més important del món. 

El circ i el clown també tenen cabuda a l'itinerari familiar, amb propostes com inTarsi, de laCompanyia de Circ 'eia', on quatre acròbates, entre la proesa i la bogeria, ens porten a un univers configurat per fragments de vida. Un circ en moviment, un espectacle reflexiu i visceral, una invitació a compartir l'experiència humana mirant les coses des d'una altra perspectiva. La companyia La Industrial Teatrera presentarà Náufragos, un espectacle de clown de carrer al voltant dels petits i grans naufragis de cada dia. L'artista Diana Gadishestrena porta a Tàrrega Handle with care, una proposta que treballa el clown i el moviment des de la fragilitat i la vulnerabilitat, jugant amb elements tan simples com diverses caixes de cartró que deixen al seu pas el rastre d'una instal·lació plàstica singular que interactua amb els espectadors.

Hi haurà dos tallers, a càrrec de Montana Colors i dels Getbak. El taller de Montana Colors, We are the robots, serà una activitat en què els nens i les nenes podran dissenyar la seva pròpia disfressa de retro-robot amb uns retallables de cartró i podran personalitzar-lo amb les pintures en esprai de Montana Colors, amb base d'aigua, aptes per a l'ús dels infants. El Taller de Dansa Urbana dels Getbak serà una master class adaptada al nivell principiant per acostar la dansa urbana al públic. Un tastet divertit i didàctic de diversos estils urbans representatius: popping, robotisme i animation; hip-hop, flow...

A més, els més petits podran participar en família en dues instal·lacions participatives. Els Van de Bòlit presenten la instal·lacióEl pájaro carpintero, per posar a prova en família habilitats com el raonament, l'enginy, la motricitat, la creativitat, la imaginació... Els catalans Colordellop estrenaran a FiraTàrrega #Ciutatvisible, una instal·lació que mostra les ciutats com els somnis, construïdes de desitjos. A partir de la imaginació i l'experimentació, Colordellop proposa un espai on l'espectador és plenament actiu i ha de construir i reinventar la ciutat.

A més dels espectacles proposats a l'itinerari artístic Què veurien Pilarín Bayés & Mrs. Doubtfire, el públic familiar també podrà gaudir dels espectacles Corroc, dels Escarlata Circus, i Libèlul·la, de la Cia. Toti Toronell.

Corroc és una experiència en forma de visita guiada a una col·lecció de pedres amb forma de cor que prenen vida i que expliquen històries. Amb aquestes històries el públic se sentirà minúscul davant la naturalesa i l’univers i reflexionarà sobre les intrigues del cor. Quantes vegades batega el nostre cor? Quants quilòmetres de vasos sanguinis tenim escampats pel cos? Si el cor és un múscul que bombeja la sang per tot el cos, com és que l'utilitzem per parlar d’amor? 

D'altra banda, Libèlul·la és un espectacle dins un petit teatret que vol reivindicar l'essència del circ en estat pur. Vol tornar a la música de carilló, a les tires de bombetes, a les coses fetes a mà. Una peça que barreja clown amb el dibuix, la construcció d'artefactes i l'esperit íntim i gamberro de l'univers del seu protagonista. A més, Toti Toronell presenta El taller de la Libèlul·la, que servirà per conèixer com es gesta un espectacle i tot el procés que hi ha al darrere, perquè el Toti "sempre ha cregut que tan interessant pot ser un espectacle com la forma d’arribar-hi". En aquesta instal·lació ens ensenya les coses que passen al seu petit taller quan prepara un espectacle.