Aure Farran

Activitats familiars en la setmana contra el Càncer

Torna la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), fins al 9 d’octubre, que cada any organitza la FECEC, Junts Contra el Càncer.

Activitats familiars en la Setmana contra el Càncer Zoom

Segons la International Agency for Research on Cancer (IARC), el 18% dels casos de càncer es podrien prevenir adoptant un estil de vida saludable. És per això que, cada any, la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) organitza la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) amb l’objectiu de fomentar estils de vida saludables per prevenir el càncer.

Enguany, la SECAPC se celebra fins al 9 d’octubre, sota el lema "Actua contra el càncer, menja sa i mou-te". L’espot de la campanya "No cal fer malabarismes" està protagonitzat pels populars actors de la sèrie de TV3 ‘La Riera’ Mercè Sampietro i Jordi Planas, que fan una crida a la participació ciutadana perquè enviïn les seves 'selfies' o fotos menjant sa o fent activitat física amb el 'hashtag' #menjasaimoute.

L’entitat convida la ciutadania a fer-se una foto #menjasaimoute per sumar més gent conscient de la necessitat de prevenir el càncer

La SECAPC que anualment celebra la FECEC vol conscienciar la població de la importància dels hàbits saludables per prevenir el càncer. Hi destaquen les 12 recomanacions que estableix el Codi Europeu Contra el Càncer, dues de les quals sobresurten especialment: d’una banda, la ingesta diària de cinc peces de fruita o verdura, com a mínim; de l’altra, la realització de 30 minuts d’activitat física moderada cada dia. 

Entre les activitats programades de la SECAPC cal destacar l’espectacle titulat ‘Hort d’en Marçal’, destinat a nens de 5 a 7 anys. Aquest espectacle s’escenificarà en diversos indrets de Catalunya al llarg de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer. 

Així mateix, també hi ha programats els tallers de confecció de menús saludables i econòmics que s’oferiran en diversos municipis de Catalunya. Aquesta activitat estarà impartida per nutricionistes i dietistes col·legiats.

Paral·lelament hi ha programades activitats esportives, com la Cua Barrada de Canyelles (matinal de BTT, el 9 i 10 d’octubre) i la Naturetime - Cursa de muntanya a la serra del Montsant (el 22 d’octubre).