Criatures07/06/2014
“Cuina bé, menja sa, juga millor” Marc Bartra I la fruita seca Avellanes a qualsevol hora Amanida d’enciam, avellana, ametlla i formatge fresc Sabies que...?
El Marc Bartra ens presenta la fruita seca. Tot el Camp de Tarragona i també el Priorat produeixen una gran quantitat de fruita seca i d’oli d’oliva. L’avellana és la producció estrella en aquest territori i té una denominació d’origen protegida. El Marc és del Baix Penedès i li encanta menjar avellanes a qualsevol hora del dia, tant crues com torrades.
e
Ingredients per a 4 persones
1 enciam
Cargando
No hay anuncios
50 g d’avellanes torrades
25 g d’ametlles torrades
Cargando
No hay anuncios
100 g de formatge fresc
50 ml d’oli d’oliva verge
Cargando
No hay anuncios
15 ml de vinagre
Sal
Cargando
No hay anuncios
e
Elaboració
Cargando
No hay anuncios
1. Netegeu i trossegeu l’enciam. 2. Talleu el formatge fresc a daus i barregeu-los amb l’enciam. 3. Afegiu-hi les ametlles i les avellanes trossejades. 4. Amaniu-ho amb oli d’oliva, vinagre i sal.
Observacions
Cargando
No hay anuncios
S’hi poden afegir hortalisses com tomàquet, pastanaga, pebrot o altres. Al gust de cadascú.
La fruita seca és una bona font d’energia, amb greixos beneficiosos i minerals molt adients quan es fa esport. Són petites dosis d’energia fàcils de transportar, que s’haurien de prendre de 3 a 7 cops per setmana.