Alguns consells

De la mà d'Isma Prados

Isma Prados, pare i cuiner, i autor del llibre Icook. El manual de cuina per a emancipats (Columna), explica que els nens tenen una percepció del gust més intensa que els adults. Per això hi ha alguns gestos que ajuden a educar el gust des de ben petits.

Ajudeu-los a elaborar la seva pròpia paleta de gust, el seu Pantone gustatiu. Feu-los tastar gustos purs, aprofiteu la seva capacitat gustativa per disfrutar els gustos bàsics, sense barrejar-los, i quan ja els tinguin identificats, llavors els podrem anar combinant.

Feu servir aliments pont per arribar als menjars que els costen una mica més.

3 El peix els agrada, el que els disgusta són les espines. Així que el més fàcil és donar-los llenguado, bruixa, caçó… i servir-lo sempre en lloms.

Compte amb la sal. És un gran potenciador de gustos. En funció de la sal valorem si el menjar ens sembla insípid o no. Si cuinem sense sal des d'un bon principi els nens ni se n'adonen, i hem de tenir clar que no necessitem sal, sinó sals minerals, que no és el mateix.