Criatures 06/09/2013

Un tresor en forma de llibre: LACTANCIA

3 min

-

Avui una ressenya d’un llibre que he descobert fa molt poc: LACTANCIA

-

Quan tinc opció i diners m’agrada comprar-me llibres de lactància. Amb el temps he aconseguit tenir una bona biblioteca de llibres sobre lactància i de temes col·laterals. Els llibres m’agraden molt i m’agrada molt comprar-los perquè siguin meus (mi teeeeesooooooorooooooo). No m’agraden les biblioteques perquè els he de tornar els llibres!

Bé, com us deia tinc molts llibres, però la majoria són llibres tècnics, d’estudi. Llibracos enormes de moltes pàgines que no tenen res de romàntic. Per aquesta raó tot i saber de l’existència d’aquest llibre i tenir-ne mil recomanacions no l’havia comprat, perquè si tinc pasta prefereixo els llibracos tècnics de formació.

I això que la meva amiga Soraya m'ho repetia però jo ni cas.....

El cas és que aquest estiu després de molt temps parlant per mail vaig conèixer personalment a l’Anna Ortiz, que és cap de redacció de la revista Viure en Família per la que he escritdiversos articles (en una propera entrada us explico la renovació que han fet a la revista i que tinc el plaer de formar part del nou consell assessor), sempre havíem tingut molt bon rollo per mail però en directe ni us explico! Vam xerrar apassionadament de de 17h a 21h!!

Al cap de poques hores el seu marit amb els seus nens em van venir a veure per portar-me un regal. El llibre LACTANCIA.

Ja us dic que sabia que era molt maco però no imaginava fins a quin punt.

El llibre és simplement deliciós pel que fa a textos i imatges. Les fotografies són d’una bellesa sublim, delicades, reals i algunes espectaculars. Per tant la primera repassada només observant les imatges ja és un plaer. Les primeres imatges del llibre uns pits vius, pletòrics de llet i una criatura que acaba de mamar emborratxada de llet, tip fins la bandera ens introdueixen al llibre! Les imatges posteriors són d'una tendresa, cuidades i seleccionades per ser cada una d'elles un tresor visual.

Els textos parlen de lactància crua i pelada, de vivències i sensacions: tàndem, moments de caos que no són més que un reflex de situacions quotidianes, el pare...

També hi ha uns detalls en forma de dibuixos que em fascinen. Reals com la vida mateixa, aquests dibuixos expliquen veritats: dibuixant un mena de mapa de metro expliquen on han donat pit les mares que han col·laborat amb el llibre. També pictogrames amb regals útils i necessaris per les noves famílies lactants, un gràfic molt il·lustratiu de com de breu és en el global d'una vida la lactància, la importància de pertànyer a una tribu que fa i sent el mateix que tu....

També el llibre fa memòria, ens recorda perquè abans no s'alletava i explica com són les mares d'ara, com alleten i treballen i viuen i fan de mare i de dona! Brutal!

El llibre fa èmfasis en un punt important, la lactància no fa mal, la lactància ha de ser un plaer. Gran i important missatge per una mare que no ha alletat mai i només li arriben missatges de com de dolorosa i terrible és la lactància. Parlar de plaer ajuda a canviar el xip i a destruir tabús!

Ja us dic que ha estat una troballa, un llibre editat amb el mateix amor amb que s'ha construït, un tresor de llibre que no en canses de fullejar.

No es un manual de lactància per aprendre a donar el pit però si és una excel·lent manera d’entendre que vol dir alletar des del punt de vista de les mares que ho gaudeixen i pateixen cada dia, les coses petites i les grans, les dures i les meravelloses.

-

Lactancia

Jose Bravo, Noelia Terrer PVP:28 euros ISBN: 978-84-940292-2-6 Tamaño:22X26 cm Páginas:144 Año edición:2012

stats