Criatures 23/04/2014

Sant Jordi 2014

3 min

- Hola família, com han anat les vacances!!! ???Jo les he aprofitat molt!! Avui, i com no podia ser d'una altra manera, entrada especialper Sant Jordi, perquè tingueu idees per comprar i regalar llibres de lactància. I un llibre anticrisis!

.

En primer lloc anirem per idees i novetats pels més menuts que per alguna cosa són els reis i reines de la casa i per Sant Jordi s’han de firar!

La princesa Violant

Editorial Obstare

Autors: Subi i Anna Obiols

Una petita princesa que no fa més que plorar i a la que no saben què donar-li per menjar, qui ho solucionarà? Un conte magnífic, dolç i rodó amb uns dibuixos detallats i cuidats que fan somiar! Aquest conte va guanyar el primer premi del Concurs de contes de lactància i criançade FEDECATA 2013.

Nace Eugenia

Editorial Obstare:

Autors: Candy Tejera i Cristina Méndez

Aquest conte va rebre una menció d’honor pel seu text al Concurs de contes de lactància i criança de FEDECATA 2013. El conte explica de manera didàctica i pròxima el que representa un naixement. L’Eugenia (ve del prenom grecEugeniaque significaben nascuda) ens explica en primera persona el desenvolupament de la gestació, el part i la seva alimentació. Un llibre didàctic però amè i bonic.

Tetas

Editorial Media Vaca

Autor: Genichiro Yagyu

L’autor del llibre és el Japonès Genichiro Yagyu. El llibre pertany a una col·lecció pels infants sobre el cos humà, parla de moltes parts del cos i evidentment parla de les tetes. Ho fa des de la curiositat, la quotidianitat i la normalitat. Un gran llibre ple d’humor!

Anem ara a llibres per les mares i els pares, per saber més i conèixer millor el que la maternitat i la paternitat impliquen:

Tu eres la mejor madre del mundo

Editorial: Ediciones B

Autor:Dr. José Paricio Talayero

El Dr. Paricio condensa en aquest llibre tot el seu mestratge. Un llibre que esborra culpes i penes, totalment positiu, ple d’amor i sentit comú que explica el que representa ser i tenir un fill d’entre 0 i tres anys. Altament recomanable abans de ser mare, un bon regal per qualsevol mare gestantper començar a obrir boca.

Lactancia

Editorial Litera de los Libros

Autors Noelia Terrer i fotografies de José Bravo.

Vaig dedicar una entrada sencera a aquest llibre meravellós, un llibre positiu i veritable que ens explica com és la lactància, ens parla de situacions comunes i de realitats que qualsevol mare lactant pot reconèixer. I podeu gaudir de les meravelloses fotografies de José Bravo que converteixen aquest llibre en un tresor!

Se me hace bola

Editorial: Random House Mondadori-debolsillo

Autor: Julio Basulto

A aquest llibretambé li vaig dedicar en el seu moment una entrada. La lactància materna des del punt de vista d’un dietista-nutricionista que fa de l’evidència la seva bandera però que mai no perd el sentit de l’humor. Un llibre extremadament pràctic, didàctic, molt fàcil de llegir i molt clarificador si entreu en aquesta nova etapa.

Creciendo Juntos

Editorial: Temas de Hoy

Autor: Carlos González

Què dir d’aquest llibre, només per qui l'ha escrit ja val la pena. Per mi és l’evolució natural dins els llibres del Carlos. Jo i les meves filles hem crescut amb ell i els seus llibres ique ara parli d’adolescents per mi (amb una filla de 14) té sentit totalment! Tot i no ser un llibre de lactància de manera estricte si que ens explica què podem esperar de la criança amb amor quan ja no són tan petits.

I finalment llibres per les assessores o les assessores en formació:

Lactancia materna. Libro de respuestas

Editorial: Liga de la lecheIntenacional

Autors: La Liga de la leche

Per les assessores és un llibre magnífic distribuït en capítols i situacions on pots trobar resposta a la majoria de dubtes i situacions que planteja l'assessoria de lactancia. Ofereix respostes i opcions cosa molt necessària per les assessores. Un llibre altament recomanable si esteu fent formació o si ja fa temps que ho sou i voleu refrescar conceptes.

Mastitis, el lado oscuro de la lactancia

Editorial: PROBISEARCH

Autors: Diversos

Tot i que a priori pot semblar un llibre molt tècnico complicat, resulta un llibre molt esclaridor. Un acostament a la microbiòtica de la llet materna i una manera d’entendre el perquè es produeixen les mastitis.Un llibre únic!

Lactancia Materna. Guía para professionals

Editorial: Ergón

Autors: diversos

I per acabar, un llibre que no cal comprar, que podeu descarregar-vos en pdf. Un llibre tècnic de lactància amb molta informació que pot contribuir a la formació de les assessores. Tot i que al ser un pèl antic hi ha temes que estan una mica desactualitzats en general val la pena.

Bon Sant Jordi per tots!!!!!!

stats