Criatures 04/10/2016

D'emprenedors i taules rodones...

enric bastardas
2 min

manresaAvui he fet una d'aquelles coses que et passen, de vegades, sense buscar-les. D'aquelles que dius que sí. Sense pensar-ho gaire. Perquè t'agrada. Diga-li intuïció.

Em van trucar ara fa uns dies per moderar una taula rodona on es parlaria de l'educació en emprenedoria. Els seus valors, competències i actituds. Una oportunitat de primera mà per anar a Caixa Forum. Per compartir un espai amb professors, alumnes i emprenedors. Per parlar i, sobretot, preguntar per temes que m'interessen i molt. I s'ha parlat de valors. I s'ha parlat d'intel.ligències múltiples. I de talent. I de missió. I d'actitud emprenedora. I de passió. Una hora i mitja coneixent projectes. Una hora i mitja per retrobar-me amb el món de les entitats financeres, ja que les dues alumnes que havien guanyat el premi d'emprenedors havien anat 15 dies a Silicon Valley gràcies al projecte Educaixa. Un projecte flipant. Un kit de tallers, dinàmiques, contingut multimèdia, per poder dur a terme un projecte d'emprenedors dins l'aula. Sí senyor i senyora. Un projectÀS.

I jo, m'ho he passat de conya. I he après. I no podia deixar de pensar que m'hagués encantat un projecte així quan feia BUP, i assemblar-me una mica a la Maria i a la Bet. I no podia deixar de pensar que m'encantaria que el Martí i el Nil s'assemblessin a la Maria i a la Bet. Dues noies apassionades pel que feien. Que convencien amb la mirada. Amb un discurs ordenat, i un projecte, social, que emocionava. I resulta que "només" volen canviar la societat. I si, a més, s'hi poden guanyar la vida, viuran del seu somni. Endavant la gent que lluita pels seus somnis i hi posa bona actitud i tota la seva energia.

Necessitem més Maries i més Bets. Ah, i no us perdeu el projecte de l'Eva, l'altra gran emprenedora que hi havia a la taula...realitat augmentada, storytelling, notícies i nens...

img_0620

Avui, sóc una mica més feliç veient com hi ha gent que aprofita el seu talent. Bona nit...

stats