Lletra lligada

Mireia Esparza

Juguem?

Avui és el Dia Internacional del Joc i m'agradaria parlar-vos de dos jocs que tenen molt a veure amb el motiu d'aquest bloc: els contes. Són jocs per compartir i amb els que ens ho podem passar bé tant pares com criatures. Així què, voleu jugar?

El primer és el "Ball de màscares" una adaptació que ha fet Janod del famós "Quién es quién?" basat en els personatges dels contes. La mecànica doncs ja us la podeu imaginar: cada participant ha d'endevinar el personatge de l'altre preguntant per les característiques d'aquest: és noia? duu barret? duu alguna cosa a la mà?. Els personatges en realitat són llops disfressats (de la captxeta, del mag Merlí, de fada), d'aquí el nom de Ball de màscares. La marcade joguines Janod, igual que Djeco, dóna als seus jocs una component pedagògica, de cura del producte i dels materials, etc... que els fa una bona opció més enllà del plàstic made in China. Nom: Ball de màscares. Marca: Janod. Preu: uns 24€. Edat: a partir de 4-5 anys.

l_10902858_002 Zoom

l_10902858_002

El segon joc és per construir històries. Es diu "Story Cubes" i a casa va arribar de la mà del freakie-pare de les criatures, addicte als jocs de rol, transformat en fada de les dents. Es tracta d'una capseta amb 9 daus que tenen diferents imatges i amb els que els jugadors han de construir una història. Una opció és que cada un que tira ha de construir tota la història i una altra és fer una història compartida. En tot cas és una bona opció per fomentar la imaginació dels nens (i dels adults) i passar una bona estona (us asseguro que algunes de les històries que acaben sortint són ben delirants). Nom: Rory's Story Cubes. Marca: The Creativity Hub. Preu: uns 10€ l'edició normal i uns 20 l'edició amb daus més grans pels més menuts (Maxi). Edat: a partir de 7 anys l'edició normal i a partir de 4 la Maxi.

original-4_2x Zoom

original-4_2x