La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

... ja ets una mòmia

Llibertat Zoom

Llibertat

“... mai no ens hauríem de rendir a la comoditat, perquè actua com els beuratges de les bruixes: l’acceptes i et paralitza, et penses que encara ets viva quan en canvi ja ets una mòmia.”

Susanna Tamaro. (Luisito)

La comoditat seria una actitud ben restrictiva per cercar la llibertat personal i educar bé als nostres fills.

A vegades ens costa seguir el que ens hem proposat. Tenim llibertat i podem triar moltes opcions però nosaltres sabem quina és la navegacií que ens conduirà a port per obtenir els objectius reflexionats pel benestar i la felicitat dels nostres fills.

La llibertat és un do, però és un do que no es pot deslligar de les limitacions ni de les precarietats de la mateixa vida. Per conquerir-la s’ha de recordar que hom ha de córrer algun risc, tots estem força condicionats i trobem forces entrebancs.

Possiblement els entrebancs que ens enutgen més els trobem al nostre interior: o no en sabem prou, o ens desconcertem, o ens comparem, o ens ens fa mal el cap, o no em dormit i tenim dificultats en pensar, o fem massa cas al que ha dit la nostra sogra i llargs etcèteres.

Però, els fills el que veuen és la nostra capacitat de rectificar, de solucionar els problemes i per damunt de tot veuen que qualsevol esforç el fem amb il•lusió i sense dir-ho constantment perquè al estimar-los ho fem de gust, estem ben motivats. Ells estan a l'agüait (com aquesta noia de la foto que encapçala aquesta reflexió) de la nostra manera de viure, és una adolescent, ella té projectes i mira el futur amb esperança. No la defraudem!

I ben positius anem resolent problemes amb totes les nostres limitacions internes, sortejant les onades que trobem pel mar de la vida.

Si ens paralitzéssim ens convertirem en mòmies!