Excepcionalment normal

Despierta

Les Postals de Nadal

Concurs de Postals_2018

Les Postals de Nadal_Origen i Concurs infantil Zoom

Les Postals de Nadal_Origen i Concurs infantil / Despierta

Origen de les Postals de Nadal

 Desde que tenim ús de raó hem escrit i enviat postals per felicitar el Nadal als nostres éssers estimats. Va ser l’ideòleg anglès Sir Henry Cole que a l’any 1843 va iniciar aquesta tradició amb la seva primera postal.

El que s'acostumava a fer en aquella època era escriure una petita carta amb els millors desitjos per al destinatari de la missiva, però això es feia molt farragós quan s’havien d’escriure moltes felicitacions.

Donades les dificultats per elaborar tantes cartes, Sir Henry Cole va encarregar a un amic seu, el pintor i dibuixant John Callcott Horsley, que dissenyés una targeta amb motiu nadalenc, que posteriorment portaria a una impremta per treure’n copies i així estalviar-se escriure a ma totes les felicitacions de Nadal.

La imatge que el senyor Callcott Horsley va dissenyar va ser una litografia pintada a ma en la que es podia veure una família que brindava pels amics absents i als laterals de la postal, la realització de dos bones bores (gent donant menjà i roba als necessitats) i, en la que es podia llegir “Felíz Navidad y Felíz año Nuevo para usted”.

Això va significar una idea revolucionaria perquè poc a poc es va anar estenent pels diferents territoris, editant i imprimint postals en sèrie, donant origen a la tradició nadalenca tal i com la coneixem avui dia.

Primera Postal Nadalenca Zoom

Primera Postal Nadalenca / John Horsley Callcott (1843)

(informació de @aulafacil)

 

Actualment aquesta costum s’està perdent perquè l’ús de les noves tecnologies està canviant la nostra forma de comunicar-nos. Es per això que a Despierta Sant Cugat volem intentar preservar aquesta bonica tradició i per a això hem organitzat un Concurs de Postals de Nadal.

L’objectiu és que els nens i nenes, nois i noies posin a prova la seva creativitat i ens facin arribar a través de email o directament al nostre centre, les seves elaboracions.

Just abans de Nadal, farem la selecció de les millors postals, tenint en compta la originalitat i grau d'elaboració de les diferents produccions. Anunciarem els guanyadors a través de correu electrònic i de xarxes socials.

Es pot participar en les categories de 6 a 11 anys i de 12 a 16 anys.

Els guanyadors podran escollir realitzar el taller de Nadal que més els agradi d'entre els tres que realitzarem aquestes festes:

- Astronomia

- Experiments i reaccions químiques a la natura

-Programació de App’s