De la Societat Digital a les Aules

De la Societat Digital a les Aules
Jordi Jubany i Vila

Mobilitat i connexions

Sóc d'una generació que ha conegut la vida en societat abans i després de l’expansió d’Internet. Alguns ho deuen considerar una sort, d’altres una pèrdua de la seva zona de confort, d’altres ni s’hi deuen haver fixat o simplement no els interessa. Cada cop és més difícil trobar persones que no utilitzin un mòbil, una tauleta o un ordinador per ser a la xarxa. La multiplicació de les connexions afecta molts àmbits de la vida, com la comunicació, el coneixement, l’educació, la política, la producció, el transport, l’economia... i possibilita noves formes de pensar, sentir i actuar.

L’evolució tecnològica és constant i el mercat segueix un ritme incansable. El Mobile World Congress també creix, amb unes dades de participació de més de 1.800 empreses ocupant 98.000 metres quadrats d’exposició i amb més de 80.000 assistents de 200 països. Cal reconèixer la tendència de connectar aparells domèstics, mitjans de transport i elements portables com polseres, rellotges, ulleres, peces de roba... Productes que sovint porten incorporada l’etiqueta smart (intel·ligent). A veure si nosaltres també somsmarts, responsables, crítics i sostenibles davant l’allau d’informació, consums, emocions i valors. I feliços, al capdavall.

Notícia: Mobile World Capital Barcelona impulsa la innovació en l’entorn educatiu. El programa mSchools, premi especial als Global Mobile Awards 2014

Presentació: MOVILIDAD Y APRENDIZAJE a EduMóvil: Dispositivos móviles y educación. Facultad de Formación de Profesorado y Educación. Universidad Autónoma de Madrid.