Aprenent a ser mare

Mariona Visa

Els bons veïns

Els bons veïns, Editorial Joventut

M'ha agradat molt aquest llibre de l'Editorial Joventut, ja que consta d'una bona història i d' il.lustracions clares i coloristes, i a la vegada realitza un apropament al concepte de les divisions i al repartiment de les coses de manera molt lúdica.

El Mico i l'Ós són dos veïns que sempre s'ajuden en tot. Quan un bon dia es troben dos sacs plens de llavors de blat de moro, decideixen plantar-los a l'hort que hi ha entre les seves cases, dividint el terreny en dues parts iguals.

Aquest repartiment de la feina i dels productes està present també en el conte dins de la llar, quan el Mico i l'Ós arriben a casa amb les seves famílies i reparteixen en parts iguals tots els aliments. Una tasca que serà més complicada un cop la dona del Mico dóna llum a tres bebès micos, però que es fa sempre de manera equitativa i tenint en consideració les necessitats de cadascú.

I també hi ha aliments per convidar a la resta del veïnat!

Al final del llibre, hi ha un apèndix que mostra com es poden dividir les coses en parts iguals i una sèrie d'il.lustracions on els nens hauran de resoldre com dividir els aliments que es mostren entre els personatges que hi ha.

Una forma entretinguda d'ensenyar a fer fraccions a través de situacions que ens trobem també en la nostra vida quotidiana. I agrada molt als nens ja que es posen en el paper dels dos veïns i des de l'inici vetllen per tal que les reparticions siguin justes i ningú no es quedi sense el que li toca!

Els bons veïns, Editorial Joventut

Els bons veïns, Editorial Joventut

Els bons veïns, Editorial Joventut