Aprenent a ser mare

Mariona Visa

Caretes per a fer teatre

Feia temps que coneixia l'existència d'aquests packs de l'editorial Combel, i estava interessada a saber si serien tan divertits i aprofitables com em semblava. Doncs ara ja puc dir-vos que sí, que valen la pena! L'altre dia vam regalar el pack de Caretes de conte!, de Laura Ferracoli, per un aniversari i de seguida els nens es van posar a retallar les màscares per posar-se-les, tot i que després no van poder representar la funció pel que explicaré més endavant.

El joc inclou nou personatges de conte (una princesa, un rei, un drac, un mag...), i una petita obra de teatre per a representar, a part d'informacions sobre l'origen de les màscares i instruccions sobre com repartir-se els personatges i ambientar l'escenari. Es proposen, per exemple, maneres de millorar l'obra segons els objectes que tenim a casa, com acompanyar el soldat d'una espasa feta amb paper de plata.

Em sembla un joc molt creatiu, ja que els nens hi poden passar una bona estona preparant l'actuació que finalment poden representar. Les activitats que inclou són per nens de diferents edats, tot i que és convenient que sàpiguen llegir lletra d'impremta per tal d'aprendre's el guió. Si no és el cas, els nens més petits poden retallar les caretes i els més grans poden ajudar-los a memoritzar els diàlegs. O els pares també hi podem ajudar.

Com a defecte important, he d'avisar que no hi ha les gomes per enganxar les caretes, així que si voleu regalar el joc o endur-vos-el fora de casa per a que els nens estiguin distrets el cap de setmana o en alguna festa, recordeu-vos de portar gomes de plàstic! De tisores, sí que n'hi ha unes de petites dins del joc, tot i que tampoc són massa eficients.

Fetes aquestes advertències, em sembla una molt bona activitat per a fer amb els nens! Original, didàctica i ideal per a exercitar la memòria, per a vèncer la vergonya, per a prendre decisions en grup i per veure les fases de creació d'una obra de teatre.

El pack de Caretes de pel.lícula! inclou nou personatges moderns, entre ells un detectiu privat, i també té molt bona pinta!