AURE FARRAN

Llegir els fa grans, i és divertit!

Llegir els fa grans, i és divertit! / DE LA ORDEN Zoom

Iniciar els més petits en el món de la lectura és, sovint, una de les grans assignatures pendents de moltes famílies, especialment en les famílies en què els grans de casa no tenen l'hàbit adquirit. Però educadors, pediatres i pedagogs coincideixen en la importància que les criatures incorporin l'hàbit de la lectura en el seu dia a dia.

Partint d'aquesta premissa, a Sant Cugat del Vallès s'està celebrant aquests dies el tercer Festival Cultural de la Infància Petits! Grans! Llibres! Es tracta d'un esdeveniment en què els llibres surten a trobar-se amb el públic per convidar-los a reflexionar, dialogar i aprendre. La fira és un projecte creat i organitzat per l'Institut de la Infància de Barcelona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, i aquest any el lema és Les mil i una maneres de llegir .

Durant 5 dies el Museu-Monestir de Sant Cugat acull experts, educadors, professionals, creadors i públic especialitzat al voltant de tot un seguit de jornades, col·loquis i conferències. Tot es desenvolupa al Bosc dels Llibres, un espai dissenyat per un equip d'arquitectes, que convida els visitants a sentir-se com a dins d'un conte.

Dijous i divendres es va dur a terme la setena jornada de formació per a educadors sobre desenvolupament emocional i literatura infantil, així com la segona trobada interdisciplinària per a professionals del sector editorial infantil. A més, els participants, principalment professionals de l'educació, van poder conèixer un seguit de novetats per a biblioteques.

Proposta familiar

Durant aquest cap de setmana, en canvi, la fira s'orienta més cap a les famílies i ofereix més de 30 propostes que busquen fer viure experiències i emocions que estimulin els vincles de pares i fills mitjançant la trobada amb els llibres. Tota la ciutat s'omple de racons màgics per gaudir de la literatura infantil: restaurants, parcs i places. Mentre sonen suaus concerts de jazz, soul o música clàssica, il·lustradors pinten murals en viu i escriptors creen allà mateix la seva pròxima obra.

L'organització anima a participar en l'esdeveniment amb aquestes paraules: "La lectura és un dels moments en què pares i fills comparteixen emocions, sentiments i idees. Però el dia a dia no ofereix gaire creativitat a les criatures a l'hora de llegir: ho han de fer asseguts, en silenci o per anar-se'n a dormir. Per això… us convidem a descobrir noves experiències amb la lectura!"

La filosofia delPetits! Grans! Llibres! es basa a oferir un espai de formació, diàleg i reflexió per als adults que eduquen i acompanyen les criatures en el seu creixement. També busquen estimular el vincle de nens i adults a través de la relació amb els llibres, en un espai en plena natura. Aquesta cita amb el món dels llibres i la imaginació és aquest cap de setmana a Sant Cugat.