Família, què podem fer?

Un recull d'activitats per no donar treva a l'avorriment

Família, què podem fer? Zoom

Dissabte, 23 de setembre

‘The adventures of Tintin’. Les aventures d’en Tintín és un espectacle en anglès que viatja per les aventures del reporter Tintín i els seus amics. Qui vol ser un intrèpit aventurer? Se’n podrà gaudir a l’auditori Sa Màniga de Cala Millor a les 19 h.

‘Taller del joc de taula 3 en ratlla. No et perdis aquest taller en què aprendrem a jugar al joc de taula 3 en ratlla! Es tracta d’un joc de tauler en què els jugadors han d’aconseguir posar en fila les tres fitxes i evitar que el contrincant ho faci. Es durà a terme a les 12 h a Abacus Palma.

‘L’Àlex i el ratolí de corda’. Aquest clàssic de Leo Lionni, publicat per primera vegada el 1969, és la història d’Àlex i Guim, dos ratolins ben diferents -un de carn i ossos i l’altre mecànic- units per l’amistat. Les seves diferències no són obstacles per poder fer-se companyia i compartir aventures i felicitat. Contacontes amb Bàrbara Dalià a les 11 h a Agapea (Palma).

Mostra de voluntariant, tallers i actuacions musicals. A partir de les 10.30 h, batucada, mostra d’accions de Creu Roja i Protecció Civil, tast de Tira Valent i taller de circ. A partir de les 19 h, taller amb Creu Roja, jocs populars, Pinyeta Pinyol, màgia amb Jaume Torres, projecció viatge dels escoltes a Sòria i concert amb Crossbull, Estruendu i Big Neon Sun. Tot tindrà lloc a la plaça d’Espanya de Ferreries.

Qué celeste festival. És una trobada per reconèixer junts la natura entre artistes convidats, espectacles de circ, bandes, exposicions, projeccions i tallers d’art-recicle, entre altres activitats, una proposta per a totes les famílies centrada en la cura de la mar. Serà a partir de les 17 h a la plaça de l’Església de Sant Ferran de Formentera.

La màgia d’en Cotonet. Concert teatralitzat a càrrec de La fada despistada, recomanat per a infants de fins a 10 anys i emmarcat en el programa Jardí Màgic. És la història de com es varen conèixer en Cotonet, un núvol petit i poruc que el que millor fa és plorar, i la fada que no sap cantar i és bastant despistada. Els dos personatges ens porten a través de la música al món màgic de l’amistat. Es podrà veure a les 11 h a la Misericòrdia de Palma.

‘Moustache’. En Moustache és un moix molt curiós i tafaner. Un bon dia la seva curiositat el farà tenir una bona aventura! Hi haurà contacontes i activitats a les 11.30 h a la biblioteca del Coll d’en Rabassa de Palma.

‘Desperta’ls’. Avui horabaixa la mamà i el papà han quedat profundament adormits davant la tele. Com que ja estaven dormint massa estona, he anat a cercar el Despertador d’Adormits… Contacontes a les 11 h a la biblioteca de Son Cànaves de Palma.

‘Leotalda’. El conte explica una aventura fantàstica en la qual Leotalda aconseguirà el seu fi gràcies a la teva creativitat. Deixa que la teva curiositat obri les portes. Després hi haurà un taller relacionat amb el conte. Serà a les 10.30 h a la biblioteca de Son Cladera de Palma.

‘30 elefants sota un paraigua’. Teatre familiar per a nins de 3 a 6 anys a càrrec de La petita malumaluga. Un vell mariner descobrí una terra inabastable per qualsevol brúixola: el delta dels 30 elefants sota un paraigua. El naixement, les esperances, els somnis i els records dels que ja no hi són. Es podrà veure a les 11 h a l’auditori Cas Serres d’Eivissa.

‘Arcs de Sant Martí en la foscor’. Esperant la seva mare en una avorrida botiga, Anna fa amistat amb Joana, una jove invident, i el seu ca. Anna l’ajudarà a triar roba, li explicarà alguns dels seus somnis i descobrirà la sensibilitat artística de la jove invident. L’amistat d’una nina i una invident. Un àlbum que ajuda a entendre des d’una perspectiva positiva l’adaptació a la societat de les persones amb discapacitat. Contacontes a les 11 h a la biblioteca Josep M. Llompart de Palma.

Diumenge, 24 de setembre

‘Tadeo Jones 2: el secreto del rey Midas’. Segona part de la pel·lícula de gran èxit Les aventures de Tadeo Jones (any 2012). L’intrèpid Tadeo i els seus curiosos amics en aquesta ocasió aniran a l’Alhambra, cercant pistes que els portin a trobar el tresor del rei Mides. Es podrà veure a les 18 h al Teatre de Capdepera.

Jornada en bicicleta i a peu. L’activitat consisteix en una jornada en bicicleta i a peu pel passeig de Calvià amb sortida i arribada des de l’aparcament d’Aqualand (Magaluf). Hi haurà un circuit en bicicleta per a infants menors de 10 anys. El circuit infantil, que estarà controlat per monitors, s’obrirà a l’ aparcament d’Aqualand de 10.30 a 12.30 h.

Mel i Sucre. Actuació musical i animació del grup, que presenta el disc De colors. Sonaran a les 19 h al parc de la Mar de Palma.

Dimarts, 26 de setembre

‘Els dracs de Sirunyà’. Espectacle de contes i titelles musicats amb arpa ambientats a l’edat mitjana, oferit per la companyia Contes de l’arpa. Aquest espectacle té com a objectiu, a més d’acostar els infants a l’època medieval mitjançant els ritmes musicals i de les figures dels trobadors, promoure valors com l’amistat, la solidaritat, els respecte a altres cultures i maneres de pensar i fer, a través de les històries. Serà a la biblioteca pública de Sant Lluís a les 18 h.

Dimecres, 27 de setembre

‘La cançó de les balances’. Hi havia una vegada un rei que cada matí comptava i recomptava totes les seves possessions des de la finestra del castell. Tot el que es veia era seu: terres, pous, arbres i cases. A ell només li importava el preu de les coses, però no la felicitat de la gent. Quan el jove Ovidi es presenta al castell per fer-li una petició en nom del poble, el monarca l’ignora sobiranament. L’Hora del Conte amb Belén Gardés a la biblioteca pública del Castell a les 18 h.

Un llibre és el primer museu d’un nen. L’hora del conte, per als més menuts, amb Mariona Trenchs, a la biblioteca pública de Maó a les 18 h.

‘Com somien els nins del món’. La Fada Despistada contarà i cantarà Com somien els nins del món a les 18 h a la biblioteca de Capdepera.

Dijous, 28 de setembre

‘La princesa Bongo i el negre Bolao’. Contacontes per a infants a partir de 3 anys amb un adult. A les 18 h a la biblioteca Joan Alcover (Palma).

‘Caçadors de dracs’. Per ajudar el seu oncle a desfer-se d’un terrible drac, Zoe se n’anirà a la recerca d’algun heroi que mati el malvat animal. En comptes d’això, però, trobarà un parell de caçadors de dracs mercenaris. Bibliocinema a les 18 h a la biblioteca Marià Villangómez (Formentera).

Divendres, 29 de setembre

‘La Blancaneu i els set nans polits’ i altres contes desexplicats. Personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar la imaginació dels primers lectors. Contacontes amb Bàrbara Delià a les 18 h a la biblioteca d’Inca.

Taller d’iniciació al lettering. El lettering és l’art de dibuixar lletres i paraules. Inicia-t’hi a les 18 h a Abacus Palma.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits