Família, què podem fer?

Família, què podem fer? Zoom

Dissabte, 22 de juliol

Festa aquàtica. Jocs amb l’aigua perquè els infants es puguin divertir tot i la calor mentre es refresquen. Serà a partir de les 11 h a la plaça del Pescador de s’Estanyol.

SomFamília. La companyia Teatre de Xoc durà els fills i els pares a jugar una estoneta amb el doblatge i la improvisació, per passar-ho de dalt de tot posant veu i text a escenes de pel·lícules conegudes i amb improvisació teatral. Un espectacle participatiu, divertit i fresc en què els protagonistes són ells, els infants. Es durà a terme a les 11 h als Cinemes Canal Salat.

‘El príncipe sapo’. Contacontes sobre la història del príncep granot, un príncep humà que per un encanteri es convertí en un granot i que gràcies a una princesa recobra el seu aspecte. Es narrarà a les 11.30 h a la biblioteca del Coll d’en Rabassa de Palma.

Encaixos, petites històries de geometria. El personatge interactiu Quiric convida els infants a experimentar amb les tres formes geomètriques bàsiques a través de la tecnologia, estimulant la creativitat i el descobriment. Sota el guiatge d’un educador, en el taller exploraran l’entorn i faran servir diferents materials amb què podran reconèixer les formes, dibuixar-les, moure-les, jugar a compondre figures i explicar històries. Activitat pensada per a famílies amb nins de 3 a 6 anys. Es realitzarà a les 18 h al CaixaFòrum de Palma.

‘Angry birds, la pel·lícula’. Cinema a la fresca al parc de la Mar de Palma a les 22 h. En català subtitulada en anglès. Basada en la col·lecció de videojocs Angry Birds, la història es desenvolupa en una illa poblada per aus felices que no volen. En aquest paradís, Red, un ocell amb molt mal geni, el veloç Chuck i el volàtic Bomb mai no han acabat d’encaixar. Però quan arriben a l’illa uns misteriosos porcs verds, seran aquests tres marginats els que investiguin què tramen els estranys visitants.

‘Però jo sóc un ós’. Cotancontes a les 11 h a la biblioteca Son Cànaves de Palma. En despertar-se després de l’hivern, un os veu que tot el seu bosc ha desaparegut i ara és una fàbrica. El personal de la fàbrica no accepta que sigui un os i pretenen fer-li creure que és un treballador mandrós.

Taller d’avions de paper. Es farà una presentació d’un llibre o més que tracten el tema de la construcció d’avions de paper, primer com a lectura alternativa i després com a font d’informació. A continuació, i sempre a partir de les indicacions del(s) llibre(s) s’aniran aprenent les tècniques bàsiques de plegat de paper per després construir un dels models. Serà a les 10.30 h a la biblioteca de Son Cladera de Palma.

Coets d’aigua i observació astronòmica. Els més petits elaboraran un coet propulsat per aigua que decoraran al seu gust. L’horabaixa podran veure com s’enlaira i ja entrada la nit realitzaran una observació astronòmica del cel a l’estiu. Es fabricarà de 12 a 14 h, s’enlairarà de 19 a 20 h i l’observació es farà des de les 23 h fins a mitjanit al Centre d’Eduació Ambiental de Binifaldó (Escorca).

Diumenge, 23 de juliol

Festa infantil i familiar. Música, boti-botis i diversió per a tota la família. A partir de les 19.30 h a la carretera de Palma (entre el carrer de Santa Catalina Tomàs i la plaça de Tomeu Penya), Vilafranca.

Dilluns, 24 de juliol

‘El Dimoni Cucarell i altres dimoniades’. Contacontes a càrrec de Caterina Valriu, ‘Caterina Contacontes’. A partir de les 19 hores al pati de la Rectoria Vella de Vilafranca.

Jocs infantils. Joc del capellet per a petits i grans i, a continuació, jocs infantils populars amb Sa Xaranga i presentats per J.L. Febrer. Serà a les 18.00 h a la plaça de l’Algaret de Fornells.

Dimarts, 25 de juliol

Puppet Mania. Espectacle de titelles per als més petits. Es representarà a les 20 h al Migjorn.

Dimecres, 26 de juliol

Mel i Sucre. Actuació musical i animació del grup, que presenta el disc De colors. Dimarts a les 17.30 h a la plaça de l’Ajuntament d’Inca i dimecres a les 19.30 h a la plaça Tomeu Penya de Vilafranca.

Veure de verd. Quants verds diferents coneixem? Quants en podríem anomenar? I quants verds han necessitat els pintors per pintar un prat o l’interior d’un bosc? Ens podríem preguntar el mateix sobre qualsevol color. Cada color té infinitat de matisos. Pintar amb diferents tons d’un mateix color pot ser tan ric i variat com fer servir molts colors. En aquest taller la natura serà la font d’inspiració per fer un treball creatiu i experimentar amb les seves diferents formes, volums i textures. Activitat recomanada per a públic familiar amb infants a partir de 3 anys. Es durà a terme a les 18 h al CaixaFòrum de Palma.

‘El mostre de colors’. Contacontes amb Escull. El monstre de colors no sap què li passa. S’ha fet un garbuix d’emocions i ara li toca desfer l’embolic. Una història senzilla i divertida que introduirà petits i grans en el fascinant llenguatge de les emocions. Serà a les 11 h a la biblioteca Josep M. Llompart de Palma.

Jocs reciclats. Activitat amb jocs reciclats per als més petits. Se’n podrà gaudir a les 18.30 h a la biblioteca de Son Ximelis de Palma.

‘Ballar amb els núvols’. L’hora del conte amb Gemma Moll a les 19.30 h a la biblioteca pública d’Alaior.

‘El regal de la Molly Monstre’. La Molly Monstre és l’única filla de Popo i Etna Monstre. Molly viu amb il·lusió l’arribada d’un nou membre de la família. Els seus pares inicien el viatge a l’Illa de l’Ou, on neixen tots els monstres, amb l’ou que conté el seu futur germà. La petita Molly s’adona que s’han deixat un regal important que tenia preparat per regalar-li i inicia també el viatge amb el seu millor amic Edison, una jugueta de corda que té vida pròpia, a la recerca de la seva família. Es podrà veure al Centre de Cultura de Portocristo a les 20 h.

Dijous, 27 de juliol

‘Buscando a Dory’. En la seqüela de Buscando a Nemo, els protagonistes, en Nemo, en Marlin i na Dory, viuen tranquils quan, de sobte, na Dory recupera una mica la memòria i recorda la seva família. Intentant trobar-la, acaben a un aquàrium, on coneixeran més personatges i viuran més aventures. Es projectarà a les 21 h al Centre Cívic de Portocolom.

‘El castell encantat’. Rondalla fantàstica a l’estil tradicional del teatre clàssic de teresetes interpretada per Antoni Masegosa. Es representarà a les 20 h al carrer de Son Granada de Llucmajor.

‘Las ciudades de colores’. Contacontes amb Arquitectives. La protagonista d’aquesta història, n’Iris, és de colors i viu en una ciutat gris. Un dia, decideix anar a cercar una ciutat que sigui com ella i descobrirà llocs increïbles i farà nous amics. Es contarà a les 18 h a la biblioteca Can Alcover de Palma.

‘Xemeneies’. Històries industrials d’Inca. Taller d’arquitectura per a infants de 5 a 12 anys. Saps quines fàbriques hi havia a Inca fa 100 anys? I on estaven ubicades? I quina altura tenien les seves xemeneies? Ho podeu descobrir sobre un tauler gegant que muntareu a les 18 h a la plaça de Santa Maria la Major d’Inca.

Divendres, 28 de juliol

Fanalet de paper. Taller de manualitats en què es muntarà un bonic fanalet per il·luminar les nits d’estiu. Es podrà decorar d’una manera única i original. Activitat per a al·lots majors de 5 anys acompanyats per un adult. Es realitzarà a les 18 h a Abacus Palma.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits