Família, què podem fer?

Dissabte, 8 d’octubre

‘Por unos pasitos de ná’. L’Auditori d’Alcúdia es converteix en un escenari per fer les mels dels més menuts, amb una proposta musical de fusió disciplinària, amena, divertida i refrescant, i que combina l’expressió gestual i enèrgica de la dansa flamenca amb l’univers de la dansa contemporània, a través del fil conductor d’una història protagonitzada per tres figures geomètriques, dos Rodonets i una Quadradeta, apassionats pel ball.

‘La flor romanial’. Amb aquesta nova versió de la coneguda rondalla ‘La flor romanial’, els infants podran conèixer i escoltar alguns dels instruments tradicionals de les Illes Balears: ximbomba, flabiolet, tamborino, ocarina i la flauta dolça. Tots aquests instruments fusionats amb l’encant i amb les aventures d’en Bernadet cercant la flor que ha de curar son pare, el rei, els transportaran a un lloc i a un temps on tot és possible. Teatre i música aproparan els més petits a la nostra cultura, d’una manera atractiva i divertida. Els infants hi participaran cantant en alguns moments de la rondalla. Serà a la Misericòrdia (Palma) a les 11 h. Gratuït.

Exposició ‘Escoltes de Menorca, una proposta educativa’. Dissabte 8 i diumenge 9 Alaior acull l’exposició Escoltes de Menorca: una proposta educativa, organitzada per Escoltes de Menorca Agrupament Escolta Cristòfol Barber-Es Migjorn Gran. Es tracta d’una proposta de difusió del món de l’escoltisme i l’associacionisme juvenil que pretén acostar aquestes organitzacions al poble de Menorca. L’exposició tracta també els avantatges pedagògics i didàctics que ofereix el món de l’escoltisme i de la seva estreta relació amb el desenvolupament de la personalitat social de l’infant. Una ocasió única per conèixer l’escoltisme des de la matriu. Serà al local A.C.R de les 19 a les 21 h. Gratuït.

‘Juguem a fer teatre’. Teatre divertit i amè per a tota la família. Serà el dissabte 8, a partir de les 20.30 h, i el diumenge 9 a partir de les 19 h al saló d’actes de Sant Miquel, a Ciutadella. 6 euros per als menors de 10 anys i 10 euros per als majors.

Minitren. En el mar de Fires de Llucmajor 2016 s’habilita aquest petit tren gratuït per a tots els públics i que serveix per commemorar els 100 anys de l’arribada del ferrocarril a la localitat. Un recorregut per la plaça d’Espanya molt entretingut i a obert a tota la família. Des de les 10 fins a les 18 h.

Activitat multiesportiva per a nins i nines. El cartell de les fires de Llucmajor també inclou enguany una activitat saludable i divertida per als més menuts. Organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Llucmajor i el Consell de Mallorca, es tracta d’una activitat oberta i és durà a terme de les 11 a les 13 h al passeig de Jaume III de la localitat.

III Circuit curses infantils Serra de Tramuntana. Tal com resa el cartell, els nins i al·lots de 0 a 17 ja es poden calçar bé perquè tenen una cita amb l’esport i la natura aquest dissabte de les 17 a les 19 h a Puigpunyent. Les curses aniran dels 300 fins als 4.500 metres, segons les edats, i arrancaran des del poliesportiu Galilea. Les inscripcions de darrer moment es podran fer de les 15.30 a les 16.45 a la zona de sortida.

III Circuit curses infantils Serra de Setmana internacional de la criança en braços. Del 3 al 10 d’octubre se celebra aquesta setmana, que es presenta amb el lema El millor lloc (de la casa) i que s’encamina a difondre tota la informació necessària per millorar les relacions amb els nostres fills durant l’etapa de la criança. El dia 8, des de les 11 fins a la 13 h, s’instal·larà una mesa informativa al parc de les Estacions de Palma.

Diumenge, 9 d’octubre

‘Buscant la Dory’. L’Auditori d’Alcúdia reprèn l’activitat cinematogràfica amb la projecció d’un film d’animació per a tota la família. En aquesta ocasió, per presentar la daarrera estrena de la factoria Disney, seqüela de la cèlebre Buscant Nemo i tant plena d’acció que farà les delícies d’aquells que vulgui passar una bona estona acompanyats dels inseparables Nemo, Dory i Marlin, que s’embarcaran en una aventura memorable per tal d’aconseguir que la peix cirurgiana pugui recordar el seu passat per saber d’on ve i qui és realment. A les 18 h.

‘Elegance’. El Cabaret Elegance, sota la direcció de Miner Montell, presenta un atractiu espectacle de circ ple d’humor i per a tots els públics. Entrin, passin i vegin, senyors i senyores, l’espectacle circense més fabulós, protagonitzat per quatre virtuosos en l’art de l’acrobàcia impossible i del més difícil encara. Cabaret ofereix una posada en escena explosiva i rigorosa i en el qual no hi faltaran els enginys del circ de tota la vida. Prevareu-vos per les acrobàcies al trapezi, els malabars, els equilibris, la perxa xinesa, el monocicle i tot l’espectacle i la màgia del millor circ. Serà al Teatre de Manacor a partir de les 19 h. 18 euros. Menors de 18 anys: 12 euros.

II Triatló sprint. L’esport és salut. Calcem-nos i sortim a fer-ne. Alaior celebra la segona edició del triatló olímpic a Cala en Porter. Natació, ciclisme i cursa en una modalitat per a adults i una altra per a joves. Serà a Cala en Porter a partir de les 9.00 h. Gratuït.

Dimarts,11 d’octubre

‘Aventuras de Sancho y Quijote’. Els nens s’ho podran passar d’allò més bé amb les aventures i desventures d’una de les parelles més cèlebres de la literatura universal. Un món poblat de follia, imaginació, coneixement i entreteniment és el que ens duen el cavaller de la trista figura i el seu famós escuder, que recorda, des de l’ínsula Barataria, les grans gestes del Quixot. De la mà del Teatre de la Caixeta, de València, l’activitat és presenta amb un aval interessant que fusiona el teatre amb l’espectacle de màscares i titelles, en una proposta escènica didàctica i refrescant que assegura grans dosis de diversió a petits i grans. Serà al Teatre Sans el dimarts 11 i el dimecres 12, a partir de les 19. 10 euros.

Dimecres, 12 d’octubre

‘El petit piano’. El Centre de Titelles de Lleida, amb els titellaires Àngel Pérez i Aitana Giralt al capdavant, ens duen aquest espectacle de titelles que pren la figura d’Enric Granados com a fil conductor per presentar-lo al públic infantil i fer-lo partícip del seu llegat musical i humà. Els més menuts coneixeran la Nona, una nina que a qui agrada sentir tocar el piano al seu avi i que descobrirà, a mesura que vagi desgranant les peces del compositor, l’immens poder evocador de la música de la mà d’aquest primera espasa de la música universal. Una proposta familiar i alhora plena d’emoció, tendresa. Serà al Teatre de Manacor a les 12 h. 6 euros.

Divendres, 14 d’octubre

‘El llibre de les bèsties’. Contacontes en català per a infants de 5 a 10 anys, A la biblioteca municipal Guillem Colom i Ferrà a les 17.30 h.

El llibre de les bèsties’. Taller per a nins entre 6 i 11 anys. A la biblioteca de Sencelles a les 17 h i anirà a càrrec d’Arquitectives.