Criatures 28/04/2012

El primer tast, la Festa Esplai

Aure Farran
2 min
El primer tast,  La Festa Esplai

El diumenge 6 de maig se celebrarà al Parc Nou del Prat de Llobregat la 26a edició de Festa Esplai, la gran celebració anual de la Fundació Catalana de l'Esplai.

Entre les 11 del matí i les 6 de la tarda, Festa Esplai aplegarà milers d'infants, joves i famílies que podran gaudir de més de 50 activitats lúdiques i educatives per a totes les edats. Propostes ben diferents entre les quals destaquen els jocs de cooperació, el taller de consum responsable i el de drets de l'infant, la bici-ruta, una gimcana per a pares i un concurs gastronòmic.

També hi haurà diferents activitats generals de caràcter més lúdic, com espectacles d'animació infantil als escenaris, taller de balls, una cercavila i la cloenda final.

Festa Esplai és la gran festa anual de l'educació en el lleure amb la qual la Fundació Catalana de l'Esplai mostra a la societat la tasca d'educació en valors que realitza al llarg de l'any i amb la qual vol donar les gràcies a totes les persones i entitats que en formen part, així com les empreses i administracions que col·laboren en els seus projectes.

Com cada any, Festa Esplai també servirà per donar el tret de sortida a la campanya d'activitats i beques Un estiu per a tothom! És, doncs, una bona ocasió perquè els pares es puguin informar de totes les colònies, casals, rutes, campaments i camps de treball que la Fundació prepara per a aquest estiu.

Ja arriba l'estiu

La trobada és ja tot un referent en el món de l'educació en el lleure i representa la culminació de la tasca que s'ha fet als esplais i projectes de la Fundació al llarg del curs, en què s'ha treballat la proposta educativa Àgora, centrada en la participació.

La d'aquest curs 2011-2012 ha estat la quarta proposta educativa de la campanya Ciutadans compromesos, que vol impulsar el sentit de responsabilitat i compromís dels infants i els joves cap al seu entorn des del marc del lleure. Així, aquest curs han conegut eines per reflexionar sobre la participació des de diferents àmbits: l'individual, el de grup i la comunitat. A través de cadascun d'aquests àmbits la intenció ha estat incidir de manera particular en aquells valors que estimulen l'aprenentatge de la participació: l'autonomia, l'autogestió i el compromís social.

En cursos anteriors, els nens havien treballat altres temes com els reptes que sorgeixen des del lleure per tal que els esplais esdevinguin veritables espais inclusius (projecte Mirall), com treballar la diversitat cultural de la societat actual i la fraternitat (projecte Mandala) o com treballar pel civisme i la convivència (projecte Barrinem).

stats