Còctel de notícies i reflexions II

 - 

Amb l’entrada d’avui  faig una repassada ràpida de tots els fronts que tinc oberts! Que se’m acumula la feina!

-

En primer lloc aquet dissabte i per commemorar el dia de la dona treballadora  les noies d’ALLETA  m’han convidat a fer una xerrada. Evidentment parlarem de lactància i de com tenint un cos meravellós  i màgic el desconeixem i el tenim desaprofitat. Si voleu venir us deixo aquí la informació. 

En segon lloc aviat us podré explicar més del X congrés de FEDALMA que està organitzant ALBA Lactància. Aquest any el lema és “lactància i diversitat”. La decisió de centrar el programa en el concepte de diversitat sorgeix del desig de parlar de totes les formes i cares de la lactància materna sense exclouren cap, ni tan sols les que ens puguin generar incomoditat o prejudicis. Vivim en una societat eminentment plural, cada vegada més complexa i rica en matisos, que genera noves circumstàncies i planteja nous reptes que hem de tenir en compte a l’hora d’atendre les famílies. En definitiva, la lactància pot adoptar moltes cares i cada cas, cada família,  ens pot ensenyar alguna cosa nova.

Ens hem proposat donar visibilitat a certes qüestions que creiem noves i enriquidores per als assistents al congrés, ja siguin professionals de la salut, mares o assessores de grups de suport.

És el nostre desig oferir un programa en què prevalgui el rigor científic, evitant en la mesura del possible les experiències més vivencials per centrar-nos en l’evidència i la informació contrastada. Aviat  més!

 I la tercera una notícia d’ahir mateix a la tarda:

Diga’m pesada, diga’m primmirada, llepafils o  maniàtica. Però hi ha coses que fan mal ulls!! Ahir Europa Press va enviar una nota de premsa per informar que al hospital Virgen del Rocío de Sevilla s’havia  entregat llet artificial a 77 mares portadores del VIH

Deixo a part la necessitat o no d’entregar aquesta llet a les mares, he fet altres entrades sobre el tema, i  només em vull centrar en la ficada de pota de la versió digital del ABC a Sevilla.

És evident que els periodistes no han de saber de  tot en aquesta vida però com a mínim si copies copia bé! I no inventis!!

De fet Europa Press és la primer que fica la pota, ja que fa servir el terme maternitzada al seu article. I és clar llet maternitzada encara és per molts sinònims de llet materna. Per aquesta raó cal evitar fer us d’aquest terme per referir-se a la llet artificial perquè  indueix a error!

Però ja el súmmum del súmmum és el titular del ABC de Sevilla! Tinc una alarma a Google perquè m’enviïn totes les notícies relacionades amb la lactància materna. I ahir puntualment va saltar l’alarma el titular era:

Una iniciativa del Virgen del Rocío da leche materna gratis a madres con VIH

Ostres! La primera lectura em va fer saltar de la cadira. Llet materna i gratis???  Perquè ho sapigueu els bancs de llet cobren als hospitals la llet materna,  no us estranyeu, es cobra com qualsevol altre producte. Per tant el titular com a mínim ja era sospitós.

Decideixo obrir la noticia i seguir llegint. El projecte es diu “Cortesia” un nom molt significatiu que conta amb l’aval de GESIDA i la col·laboració de  AbbVie.

I qui són aquests col·laboradors?? Doncs ni més mi menys que la farmacèutica Abbot que fabrica llet artificial. Curiós!

La notícia explica que a 77 mares se’ls ha distribuït llet artificial ( ells parlen de llet maternitzada) per alimentar de manera gratuïta a aquests nens.

Recalquen que les mares que s’han “beneficiat” d’aquesta iniciativa són mares joves amb  un perfil socioeconòmic mig-baix. Fantàstica iniciativa (mode irònic on) els donem llet de segona i els hi donen només sis mesos després que es busquin la vida!  Què trist! Si la llet humana és pasteuritzada el virus s’ inactiva, si la llet es congela el virus s’ inactiva… Però si regalen llet artificial molt millor!

Però potser  el periodista del ABC era un somiador pro lactància i realment per un moment va pensar que era possible donar llet materna donada a aquets nens! Aixxx

I finalment dir-vos que avui es el dia de les IBCLC, sí aquest  títol que no coneix pràcticament ningú però que  ens reconeix com a expertes en el tema lactància. El desig d’aquest any és aconseguir que el títol sigui reconegut i les IBCLC podem  ajudar de veritat i puguem treballar mà amb mà amb els sanitaris!!

2 comentaris

  • Alba Padró

    07/03/2013 13:09

    Hola mireia: Si, tots els “productes” es venen als hospitals. No és res nou ni estrany de la mateixa manera que cal pagar les pròtesis, els materials…

  • mireia

    06/03/2013 22:42

    Ara m’has generat un dubte…si em faig donant de llet, per tant, sense ànim de lucre, per què han de cobrar per ella??q tb es fa amb la sang?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús