LLibres per tots!

-

Avui treballo i a la tarda si tot va bé tinc grup d’ALBA així que no sé pas si tindré temps de sortir i passejar, anar a les Rambles a veure les paradetes de llibres i roses però si vosaltres podeu aquí teniu unes quantes idees perquè avui, sigui com sigui, toca parlar de libres!

-

Fa anys que els llibre de lactància només els puc demanar per Amazon, els que hi ha disponibles en català o castellà a les llibreries de casa nostra els tinc tots així que no hi ha més remei que demanar-los fora.

Avui us presento una llista de llibres que tant si sou mares com si sou assessores us agradarà llegir. Anem primer  pels tres mosqueters de la lactància:

En primer lloc i com no podia ser d’un altre manera TOTS els del Carlos González, no cal dir massa cosa dels seus llibres a part de que són indispensables!

I si a més de ser mares també sou assessores us cal aquest:  Manual prático de lactancia maternaUn manual molt útil i didàctic que tot i que hi ha temes que s’haurien de revisar (candides) és excel·lent en tota la resta d’informació.

En segon lloc: El poder de las caricias, un llibre d’Adolfo Gómez Papi. Un llibre ple de sensibilitat i proximitat, ideal per regalar a una futura mare.

I la tercera mosquetera Rosa Jové. La Rosa potser no parla tant directament de lactància però si de grans temes col·laterals que estan lligats indiscutiblement amb la lactància i la criança, TOTS els seus llibres són molt recomanables.

Si sou a més de mares assessores o en voleu saber més cosa, les bíblies de la lactància en castellà són aquestes:

Ruth Lawrence i Robert Lawrence són els autors de: Lactancia Materna una guía para profesionales. Aquí hi és pràcticament tot, cal deixar clar que hi ha diverses edicions i que cada edició intenta incloure les novetats que van sorgint, per tant sempre que pugueu busqueu l’ última edició.

Lactancia materna de María José Aguilar, aquest llibre per mi va ser molt pràctic ja que al finalitzar cada capítol hi ha preguntes específiques i un cas clínic que et permeten avaluar i ampliar coneixements.

Un dels primers llibres que vaig tenir va ser Maternidad y lactancia de Gro Nylander, anys després el vaig tornar a llegir i el vaig redescobrir. Un llibre que va més enllà de la fisiòloga i l’anatomia, de la bioquímica i les patologies…

El Nuevo Gran Libro de la Lactancia de Marvin Eiger y Sally Olds , el vaig comprar perquè té un capítol dedicat als pares i això el feia diferent dels altres que no tracten el tema o el tracten de passada.

Anem per llibres no específics de lactància però són per les mares.

No sé què dir d’en Julio Basulto a part de que l’aprecio molt, és un sol i una persona meravellosa. Els seus llibres: No más dietas i  Secretos de la gente sana, et fan veure els errors nutricionals que cometem i et permet arranjar-los, com viure millor i amb més salut! I ens els seus llibres en Julio parla de la lactància i com n’és de bàsica per tenir una bona salut.

Las voces olvidadas és un llibre escrit a vuit mans. Quatre dones meravelloses expliquen, comparteixen i difonen com gestionar les pèrdues gestacionals. Un llibre tant per les dones que ho han patit com per les dones que les acompanyem: doules, sanitàries, assessores….

La primera vegada que vaig llegir El bebé es un mamífero de Michel Odent em va sorprendre molt, no era el moment de llegir-lo i em va afectar profundament, ara amb el temps entenc el valor de cada explicació.

Secció criatures:

Perquè els més petits tinguin l’edat que tinguin també han de gaudir de Sant Jordi i aquest llibres guanyadors o finalistes del concurs de contes de FEDECATA normalitzen la lactància.

Un llibre amb il·lustracions rodones, tendre, simple i emotiu que a través del dibuix expressa sentiments que les mares i les criatures coneixem molt bé: Mama nido, mama cuna, mama teta

En una entrada anterior vaig parlar d’aquest llibre: El conte de les quatre cantonades, editat a la vegada en català i castellà. Contes per llegir ràpid i somiar.

La relació que s’estableix entre una mare i una criatura ho embolcalla tot, un llibre amb il·lustracions de traç rodó: Tu yo y la teta

Ibone Olza ens regala aquesta historia de solidaritat entre mares. Perquè els germans de llet també existeixen: Hermanos de leche.

I finalment: TETAS de Makoto Yamada , una mena d’atles per nens, que parla d’això, de pits, de com són, de què fan, perquè serveixen…

Per les que parlen angles, aquests llibres són perfectes per les que vulgueu perfeccionar o ampliar els vostres coneixmanets de lactància o prepara l’examen per ser IBCLC.

Catherine Watson Genna és IBCLC i té dos llibres publicats un d’ells que parla de tots els gadgets relacionats amb la lactància i també: Supporting Sucking Skills in Breastfeeding Infants on explica les bases de la succió i la deglució de la criatura, les bases anatòmiques que permeten succionar als infants.

Jan Riordan i Karen Wambach són les autores de Breastfeeding and Human Lactation, un altre bíblia!

Aquest llibre The Core Curriculum for Lactation Consultant Practice és imprescindible si us voleu preparar l’BCLC, aquí hi ha especificat tot el que us cal saber de la lactància i podeu trobar tot tipus d’informació sobre l’alletament i la lactància.

Counseling: The Nursing Mother de Judith Lauwers, Anna Swisher és un dels altres llibre de capçalera, un altre bíblia de lactància amb tot tipus d’informació de lactància, però en especial destaquen les seccions de com assessorar, acompanyar i apoderar una mare, aquest contingut el fa diferent dels altres.

Així que apa, aquí teniu la meva selecció d’aquest any.

FELIÇ SANT JORDI PER TOTS I TOTES!!!

1 comentari

  • Rosa Sorribas

    23/04/2012 10:40

    El de medicaments i lactància del Hale, tant en castellà (difícil de trobar) com en anglès són fantàstics quan no tens a ma la web d’e-lactancia. El meu llibre d’inmersió en lactància és el Textbook of Human Lactation, un recopilatori pel Hartmann i en Hale, però he d’admetre que és lactància 2.0 hehehe Per cert, del Lawrence hi ha una nova versió en anglès que va sortir fa poc més d’un any però l’editorial espanyola no té previst editar-lo.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús