A veure qui la diu més grossa III

-

Última tanda de disbarats relacionats amb la lactància. Les entrades anteriors les teniu aquí.

-

• En Jan tenia poc més d’un mes, el portava amb la manduca i un gos em va fer caure de cul. Vaig anar a urgències. El metge, sense ni mirar-me a la cara, em va fer una recepta. Li vaig comentar que alletava i sense preguntar ni edat ni res de res, em va dir que havia de images (3).jpg deixar el pit. Va marxar i jo em vaig quedar plorant, van venir les infermeres i em van dir que podia prendre molts medicaments tot i donar el pit, i allà mateix em van donar un paracetamol, que em va calmar el dolor una estona. L’endemà vaig anar a un altre metge em va mirar, em va fer una radiografia i abans que em fes la recepta li vaig que alletava. La seva reacció va ser anar a preguntar al pediatre si el que em volia receptar era compatible (va ser que no) i em va receptar una altra cosa que sí era compatible.

• Quan em van fer un electro unes setmanes abans del part, la infermera em va dir que a les nits estava a maternitat i que no entenia com les mares deixaven patir gana als seus fills, que els nens ploraven de gana i el que necessitaven era un biberó, que ella sempre els n’hi oferia un. Això m’ho deia mentre em feia l’electro, pensava que em sortiria disparat amb  una taquicàrdia!

• A partir dels 4 mesos la infermera em va començar a donar unes pautes per l’alimentació del nen, on no hi apareixia per enlloc el pit. Quan li vaig dir que li estava donant el pit em va preguntar fins quan tenia la intenció de donar-li i jo vaig dir fins que ens en canséssim. Es va posar a riure i em va dir que al cap d ‘uns mesos ja en parlaríem, com si jo me’n hagués de cansar abans o com si la meva teta no fos suficient… Va fer teta fins els 2 anys i mig!

•Visita al gine al final de la quarantena:

Gine: torna el mes que ve, quan ja no li donis pit.
Jo: Com? encara li penso donar…
G:Doncs aquí a 2 o 3 mesos, que ja segur que no li donaràs
Vaig canviar de gine. Gine nou: ( 18 mesos de lactància)

Gine: Què ENCARA li dónes pit ?????? uff !!!!!!! UUUUFFFFF! Tu saps que és dolentíssim per a la teva salut?

Jo:Per què exactament? jo tenia entès el contrari … Em pot ensenyar algun estudi?

G: No li aportes res! I que per culpa teva MAI serà independent!

J: Mmm… Vostè ha estudiat alguna cosa relacionada amb nens? O només per ser ginecòloga?

G: Em sembla que tu i jo no tenim feeling, millor canvia’t de ginecòleg.

Embarassada i amb nena de 2 anys i poc:
images (2).jpg Gine: He apuntat malament la data de l’altre part?? Queeeeéeeee 2 anys i encara li dones pit??? Però TU SAPS QUE AVORTARÀS (va, vinga!! un altre canvi de gine )

•Pediatre substituta, criatura de 4 mesos:

Pediatre: Han de passar almenys 4 hores entre presa i presa. I a la nit res de teta!

Jo: però si a la gran amb 2 anys li donava més sovint.

P: Quéeee??? Això és vici!

J:Vici meu o de la nena??? per cert, quin és el seu nom??

• Infermera: ara (6 mesos, jo pensant en baby led weaning) és important que mengin, m’entens? que la llet ja no és bona, importantíssim fer-li farinetes i SUBSTITUIR les preses

• Criatura de 6 mesos, visita al pediatre:

Pediatre : vas substituint preses per farinetes, per anar llevant-li el pit.

Jo: doncs no pensava treure-li…

Pediatre: doncs tu sabràs, però no l’hi podràs treure mai!
(Clar, segur que amb 15 anys encara em demana)

• Bata blanca: El pit un parell de mesos com a molt … No siguisr com aquestes boges de la teta que li donen fins a l’any o més i es destrossen la salut!

• Revisió ginecològica anual al centre d’especialitats de Toledo: Adverteixo que segueixo donant de mamar a la nena de 18 mesos. La ginecòloga em deixa anar: “Us tenen rentat el cervell!!!”.

• La substituta del meu metge de capçalera em dóna Flutox per a la tos. Li demano  de pas els resultat d’una analítica:

Substituta: Tens la prolactina alta.
Jo: Serà perquè encara dono pit
images (1).jpg S: Quant de temps té la criatura?
Jo: Tres anys.
Se li infla la vena, es posa vermella gairebé morada.
S:Quina barbaritat! Però si és molt gran!
Jo: Qui diu que és una barbaritat, vostè? Perquè l’OMS, UNICEF, el Comitè de Lactància de l’AEP i un munt d’estudis ben fets diuen tot el contrari.
S’enfada encara més, agafa la recepta del Flutox i em diu:
S: Doncs sàpigues que això li passa a la teva filla.
Jo: Ai, que bé! Li anirà bé perquè té una mica de tos i així estalviem en xarops.
Es cabreja més i em diu:
S: Imagina’t que et poses molt malalta, no podríem medicar-te!
Jo:Tranquil·la que la majoria de medicaments són compatibles amb la lactància. De fet m’han infiltrat tres vegades l’espatlla i he pres un munt de antiinflamatoris donant pit. Li recomano la web de Dènia. La traurà de molts dubtes, que veig que  en té.
Resignada em diu:
S:Bé, tu sabràs el que fas…
Jo:És clar, gràcies per el xarop.
Càmera oculta, si us plau !!!!!

• Tinc una amiga que quan el pediatre va saber que alletava una criatura d’un any, el pediatre li va dir que això era ja pels negrets. Qué fort!! A sobre que no en sap, és racista.

• L’Iván amb dos anys i mig, jo amb el rotllo que l’OMS ho recomana i va i em diu que això és només als països tercermundistes, hi havia el meu marit i em va donar un cop de colze, vaig callar però…

• Nadó de 3 mesos, tenia molts mocs. El primer que em diu la pediatra que li domi molta aigua, li dic que pren només pit, i la pediatra em diu que és igual, que ha de beure molta aigua i que li aspiri el nas.

• Pediatre d’hospital amb nen acabat de néixer:  No seràs com aquestes talibans de la teta, veritat? Deu minuts de cada pit i cada 3 o 4 hores, perquè si li dónes abans la teva llet no l’alimenta.

• A les classes de “preparació al part” els van dir que abans de donar el pit l’has d’agitar perquè es barregi la llet del principi amb la del final!

SENS COMENTARIS!!

20 comentaris

 • Nuria

  19/05/2013 11:22

  Apart de la bata blanca tb podriem afeguir familiars, amics, coneguts i gent que passeja pel correr.
  “Aii que maca i gran que la tens. Quina edat te? Uii i encara li dones el pit?”

 • Sílvia

  19/05/2013 11:06

  A mi, més que riure o plorar, em fa molta pena tanta ignorància en professionals que, en principi, haurien d’informar i assessorar. La infermera pediàtrica em va dir, quan el meu nen tenia 4 mesos, que ja li podia començar a introduir la fruita i quan li vaig dir que pensava donar-li només pit al menys 6 mesos, m’insistia i em deia “ja però si algún dia vols deixar el nen amb algú” i jo “però és que no el deixaré amb ningú, no ens separem” i ella “però va bé que us separeu (li molestarà que estiguem junts?) i li pots donar 2 cullerades de suc de tronja amb pera….” Aquí ja vaig deixar d’escoltar per empatia (ella tampoc m’escoltava). El meu fill té 17 mesos i encara fa pit i ja no li dono explicacions quan anem de visita, quan toca.

 • Gemma Fabré

  11/04/2012 15:56

  Quines perles!! la ultima és la cirereta del pastís, increïble!!

 • Enna

  29/03/2012 0:18

  Infermera: cada quan mama?
  Jo: No sé! Cada 2 hores, 2’5, de vegades més sovint,…
  I: Ah! ho fas a demanda?
  J:¡¿?!…si….((és que es pot donar pit sense ser a demanada!!??))
  I: I a la nit?
  J:..també!!…
  I: A la nit també?
  J: No el deixaré plorar!…((jo ja flipava!))
  (…)
  I: Et veig molt tranquil·la…
  ((coi! no ho hauria d’estar!!?el nen està sa, tranquil, riu, dorm i menja MOLT))
  Més tard
  I: (per donar papilles) T’has tret llet algun cop?
  J:Si, al principi.
  I: bé, igualment et donaré mostres per si no et surt.
  J: ¿¿¿???((després he sabut que es poden fer amb aigua!!… pero jo vaig sortir amb mostres de papilles i llet de continuació…))
  I de pas dir que hauria d’estar prohibit que els centres de salut donin mostres de llet! i menys quan la LME va genial, i menys si ni tant sols els hi ho demanes!!

 • Laura Nogueras

  28/03/2012 10:15

  No sé si riure o plorar…

 • Laura

  28/03/2012 0:09

  De una conocida, con una niña de 9 días:

  Ayer fui por primera vez a la pediatra y me dijo que tenía que estar en cada pecho 14 minutos (??) y que contará con el reloj, una vez pasado ese tiempo aunque siguiera mamando que la quitara. Yo le doy de uno y cuando se suelta del otro, me dijo que no, que me haría una mastitis, dime tú… le comenté que al final de cada pecho se extrae la leche con grasa y se empezó a reir.. que eso es mentira

  En qué quedamos, ¿agitamos la teta antes de usar o es mentira porque no hay leche más grasa?

  Buffffffffff

 • Gemma Salas

  27/03/2012 23:20

  M’ha encantat veure que no sóc un “bitxo raro” com em mira la majoria de gent quan dic q encara anem amb pit… I adonar-me’n de la sort q tinc amb la pediatra, la infermera i el pare de la criatura!! Principal impulsor d q continuï amb el pit gairebé a l’any de la Laia

 • Joana

  27/03/2012 19:09

  I quan el pediatra et diu que li barregis amb cereals!! Dius ara m’he de treure la llet i donar-li cereals? Un tros de pa i avall!!!

  Jo em vaig estalviar d’anar a una mesa de les eleccions perquè amb 2 anys li estava donant el pit. I m’ho van admetre com a recurs.

 • Maria

  27/03/2012 14:18

  jajajajaj boníssima l’entrada!!

 • Natàlia

  27/03/2012 9:24

  Amb la nena de 3 mesos, al pediatra:

  – I quantes vegades pren el pit?
  – No sé… Cada 2 hores?
  – Això són 12 cops al dia!!! Això és massa! A aquesta edat hem de reduir a 6 vegades al dia. Això és més bo tan per la criatura com per la mare.

  Sense comentaris.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús