Els que remenen les cireres…

-

… fan els que els surt de la xirivia! La xarxa bull, he rebut el mateix mail unes vint vegades, senyal que és important per molta gent.

-

Fa dies que l’acomiadament del Dr. Paricio circula per la xarxa, dies en que s’ha obert un grup al Facebook, en que s’ha començat la recollida de firmes a Actuable, dies en que tothom es pregunta com i per què un gran metge i millor persona es queda sense feina… He trigat uns images (42).jpg dies a fer efectiva l’entrada, perquè com vaig expressar a la xarxa volia estar segura que cap acció ni amb cap iniciativa  podia perjudicar al doctor.

Suposo que aquestes alçades, si llegiu al bloc vol dir que formeu part d’aquest mundillo, totes sabeu que l’hospital on treballa el Dr. Paricio ha optat per no seguir contant amb els seus serveis. Potser moltes no li posàveu cara a aquest home de lactància. En Carlos González, per la seva difusió, té més seguidores i totes li poseu cara, però el Dr. Paricio ha estat treballant  des de l’ombra.

Totes coneixem el seu fill, la web on les mares i assessores podem consultar la compatibilitat dels medicaments amb la lactància. Aquesta web ha salvat milers de lactància, és el referent de les mares lactants, perquè si tinguéssim de confiar en els prospectes del medicament aniríem servides!

Els gestors i polítics es mouen entre xifres, nosaltres entre sentiments i el valor de la seva feina no es pot quantificar amb diners. Estic segura que el Dr. Paricio aviat tindrà feina en qualsevol altre hospital, de fet se l’haurien de rifar, i que ell seguirà incansable amb la seva tasca en favor de la lactància.

Al bloc hi ha un parell d’entrades que demostren la incompetència i la falta d’informació i formació dels metges. Si no podem valorar la feina dels millors, dels que s’hi deixen l’ànima i la vida per ajudar els altres ja podem plegar. Els seus companys que el coneixen i el respecten ho saben bé i van emetre aquest comunicat que copio per si no l’heu llegit:

Hola a tots:

El motiu d’aquest correu és informar del que estem passant a Dénia, amb les noves gestions privades. Com sabeu, els caps de servei que van passar des de la Conselleria, per seguir sent caps en la nova gestió, van haver de sol·licitar una excedència especial de tres anys i passar a règim laboral. La Conselleria els va prometre que passats aquests tres anys, si la cosa no quallava, o per altres motius, podrien tornar a la seva plaça. Ha passat el temps i els tres images (43).jpg anys es compleixen divendres. En el cas del nostre cap, José María Paricio, al que tots coneixeu, l’empresa li ha comunicat que no compten amb ell pel futur, convidant-lo a marxar després de tants anys de bon fer. La sorpresa és que la plaça que va guanyar per oposició i que va ratificar en dues ocasions més, també per examen, misteriosament ha desaparegut, quedant-se amb el cul a l’aire. 
Per a nosaltres, José María és més que un referent professional en pediatria en general i en
lactància materna en particular, un excel·lent gestor i líder humà, que ha aconseguit que cada un nosaltres estiguem ara mateix en el millor grup humà que haguem conegut mai.
Per això sol·licitem la vostra ajuda. Hem plantat cara a la direcció sol·licitant la “marxa enrere” d’aquesta decisió. Hem pres una sèrie d’iniciatives tan internes com a nivell social per justificar la nostra actitud. 
Us demanem, lliurement, i segons el compromís de cadascú amb el Dr. Paricio, que expresseu via mail, a aquesta mateixa direcció, unes paraules de suport i d’ànim per a José María, alhora que seria un error que en l’àrea de Dénia es prescindís d’un professional excel·lent que, a dia d’avui, segueix gaudint amb la seva activitat (al peu del canó fent guàrdies, fins i tot de transport neonatal, sempre obert a col·laborar en cursos-xerrades de lactància, etc). Aquest correu, si no expresseu el contrari, servirà per fer un dossier que presentarem a la direcció del nostre hospital. Podeu enviar aquí els vostres e-mails: pediatriadenia@gmail.com

images (41).jpg Podeu entrar al grup creat a Facebook, i jo us proposo una cosa més. Feu un comentari a aquesta entrada, expliquen en quin moment vàreu fer servir la web, quin medicament us van dir que no podíeu prendre o quina prova no us podíeu fer, en quin moment vau estar a punt de deixar la lactància i la web del Dr. Paricio i el seus col·legues (em nego a dir que és de l’hospital) us van ajudar.

Em comprometo a fer-li arribar els comentaris a ell i al seus caps que només pensen en xifres!

 

22 comentaris

 • Anna Llisterri

  30/01/2012 13:59

  Una altra que té el web a preferits… no només per a medicaments, sinó també per a herbes i infusions.

 • Anna

  30/01/2012 13:55

  Com a mare no l’he hagut d’utilitzar mai, però com a assessora de lactància és una web de referència a qui he recomanat a moltes mares i la qual he consultat un pilot de cops. Gràcies Dr. Paricio!

 • Júlia

  30/01/2012 13:12

  Per sort no he hagut de prendre gaires medicaments en els 19 mesos que porto donant el pit, però en algun moment que he hagut de prendre antibiòtic (dues cistitis) i també per la medicació que em prenc quan m’agafa al.lèrgia (asma etc) he consultat la web. També per ajudar a amigues que tenien dubtes amb medicació o que directament els metges els havien dit que no la podien prendre (o que havien de deslletar) i al mirar a la web sortia Risc 0. Jo l’he recomanat sempre a tothom!

 • Mireia

  30/01/2012 12:07

  Quan jo treballava a maternitat, quan els ginecòlegs ens manàven un medicament que no teniem clar, totes les infermeres consultaàvem la web i els hi explicàvem a les mares com ho havien de fer si es trobàven amb dubtes al futur.
  No conec personalment a aquest home, però a mi m’ha ajudat molt la seva web, tant com a professional, com a mare.

 • L. Isabel

  30/01/2012 11:23

  La meva doctora la consulta abans de receptar-me qualsevol cosa cosa, i d’altres que hi han estat fent substitucions o les infermeres mateix, quan hi he anat al CAP d’urgències, també l’han consultat davant meu… però si és el web que tenen de referència, el consulten com si fos el Vademècum!
  I jo la consulto quan tinc algun dubte amb alguna infussió, d’herbes remeieres o de prendre per què sí…
  Trobo que tinc molta sort que al costat del meu CAP hi sigui la seu de “Do de Pit” (grup de lactància) i tothom està molt ben informat i si no, van a buscar a una infermera (casualitats del món, la que li toca al meu fill gran) que també és experta en lactància, pel que llegeixo al teu bloc i d’altres, hi ha cada garrul·lo que sembla que no pugui ser… i a un dels bons pretenen carregar-se’l?! buf! buf! No anem bé… :-(((

 • falsetana

  30/01/2012 11:00

  Quan estava embarassada, una amiga infermera em va recomanar aquesta web i des d’aleshores (la nena ja té 16 mesos) la tinc als “favoritos”. L’he consultat diverses vegades, quan m’han receptat antibiòtic per solucionar les mastitis i infeccions que he tingut.La consulta d’aquesta web és per mi una seguretat, se que el què hi diu “va a missa”. Com a mare em dóna seguretat i confiança saber que la informació que hi trobo és certa i rigorosa. L’he recomanat a moltíssima gent!!

 • Maria

  30/01/2012 10:36

  e-lactancia.org? Mare meva, una pila de cops! és un bàsic que no paro de recomanar a tothom!
  El millor, el día en què a la farmàcia no em venien Primperan…
  Gràcies per fer l’entrada!

 • MarionaM

  30/01/2012 10:24

  Des que un dia em van receptar un xarop per la tos que va resultar que no estava indicat en casos de lactància (i feia que produís menys llet i el nen anés adormit tot el dia), que cada cop que em recepten alguna cosa primer miro la web.
  És un referent que he passat a varies amigues que han sigut mares després de mi.

 • Helena Farràs

  30/01/2012 9:25

  He fet servir la web infinitat de vegades, com a mare i com assessora de lactància. A més he pogut gaudir de formació a càrrec seu i va ser un privilegi. Gràcies a professionals i persones com ell moltes dones tiren endavant les lactàncies i poden crear xarxes de suport amb unes bases d’informació sòlides.

 • Vanessa Rodríguez

  30/01/2012 2:17

  L’he fet servir vàries vegades, sobretot quan he hagut de prendre antibiòtic. Però la primera vegada va ser una vegada que tenia una faringitis de cavall i vaig anar al CAP d’urgències. El meu metge no hi era i em va atendre una metgessa amb males formes, que em va receptar un medicament que havia de prendre durant 8 dies, quan li vaig comentar que encara alletava al meu nen de 10 mesos, em va espetar que no li podria donar pit durant tots aquells dies, que si volia no m’el prengués però allà jo i la meva salut…Plorant vaig sortir de la consulta i em vaig apropar a l’hospital a parlar amb l’assessora del grup de lactància al que jo pertanyia. Ella i una pediatra em van mirar la recepta a e-lactancia.org i em van dir que tenia risc 0. Aquella web la vaig gravar en la meva ment i sempre l’he recomanat. Gràcies Dr. Paricio…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús